Jutgen un multireincident acusat d'intentar segrestar una nena de 2 anys a la Jonquera

El processat nega les acusacions

Ali el Bagori s'enfrontava inicialment a 4 anys de presó per detenció il·legal. Al final del judici, la fiscal ha modificat l'escrit d'acusació i ha sol·licitat que el condemnin a 2 anys de presó per un delicte de detenció il·legal en grau de temptativa.

Segons l'acusació pública, el migdia del 15 d'agost d'aquest any una mare estava amb els seus tres fills en un parc infantil de la Jonquera (Alt Empordà). Els petits tenien 9, 7 i la petita quasi 2 anys. En un moment, la mare es va distreure per beure aigua i quan va aixecar el cap, la criatura ja no era on l'havia deixat.

Aleshores, va veure que a uns deu metres hi havia un home que duia la petita en braços i marxava del parc d'en Lloveres. La dona li va cridar l'atenció i això va fer que l'home deixés la nena a terra i marxés del parc. Tot i això, poca estona després va tornar a rondar pel parc infantil i la dona, espantada, va decidir interposar denúncia als Mossos d'Esquadra.

La dona va descriure l'aspecte i la roba del sospitós –duia un xandall del Barça molt vistós- i, quan el van detenir, el va assenyalar sense cap dubte a la roda de reconeixement.

Al judici, el Bagori –que ha arribat emmanillat i custodiat pels Mossos d'Esquadra- ha negat les acusacions. Segons ha explicat, acostuma a anar a aquell parc i el dia dels fets també s'hi va apropar. "No vaig veure ningú, estava sol", ha exposat l'home que ha negat que s'intentés endur la criatura. "Jo no he fet res", ha reiterat.

Els agents que el van detenir han explicat que és un delinqüent habitual, que viu al carrer i acostuma a cometre robatoris amb violència o furts. L'advocada de la defensa, Carmela Cusí, sosté que els mossos el van detenir sense donar-li l'oportunitat d'explicar-se perquè és un vell conegut per als policies. També apunta que potser l'acusat va veure que la nena s'escapava sola del parc aprofitant la distracció de la mare i la va agafar a coll per evitar que es fes mal. Per això, vol que l'absolgui. El judici ha quedat vist per a sentència.