Neix a Olot 'El Petit Format'

Consisteix en una mostra de teatre que es podrà veure en espais reduïts de la ciutat

ACN Olot.-Olot acollirà aquest novembre la primera edició d'El Petit Format, una mostra de teatre que neix amb l'objectiu d'oferir una programació eclèctica a espais reduïts de la ciutat.

El que es busca, segons els organitzadors, és aconseguir un "vincle intimista" entre espectador i artista. La mostra, que es farà els dies 27, 28 i 29 de novembre, inclou un total de set espectacles, que van des del clown, passant per una adaptació de Shakespeare o una altra de Harold Pinter, de la mà de companyies professionals, semiprofessionals i locals. Es tracta d'una iniciativa d''Una Càpsula de Teatre', una entitat sense ànim de lucre.

En aquesta primera edició la programació es farà a l'Orfeó Popular Olotí i al Teatre Pere Serrat dels Catòlics. Els preus van des dels 6 fins als 10 euros.

La primera edició d'El Petit Format compta amb una programació de set espectacles. A nivell de clown, es podrà veure 'Walking bottles' amb la pallassa Martademarte i també l'espectacle infantil 'Una paradeta particular' de la mà d ela Companyia la Bleda.

Per la seva banda, la Companyia Teatre a la Llauna portarà 'Pau i el conqueridor', una comèdia sobre la independència de Catalunya.Per altra banda, es representaran tres adaptacions dels següents textos. Per una banda, un clàssic, com és Shakespeare sota la direcció de Joan Fluvià. A 'Macbeth: el zim-zam de l'ambició' hi actua un equip format per vint actors. Per l'altra, l'adaptació d'un text de Harold Pinter, 'Traïció', de la mà de la companyia 8uit de Teatre. La companyia T.I.C. Escènic també portarà 'Un jardí de sorra', una adaptació de 'Noces de Sable' de Didier Van Cauwelaert.

Finalment, el pintor i resident a Barcleona Yoshi Hioki presentarà 'Contes eròtics del Japó. La flor que palpita' on actua alhora que n'és el director. El Petit Format és un projecte cultural que neix de la mà d''Una Càpsula de Teatre', una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu encarar aquesta mostra teatral i alhora contribuir a enfortir el teixit cultural que té la ciutat d'Olot. És per això, que ha buscat la complicitat i suport dels comerciants del nucli antic.

Teatre a les escoles

De forma paral·lela, s'ha organitzat una campanya de teatre a totes les escoles de P3 i la Joan XXIII d'Olot. Es representarà 'El Conte de la Rateta' a càrrec de laCompanyia Murmuri contes amb llum. Els preus de les entrades van des dels 6 euros fins als 10 euros.