A presó un grup criminal per furtar turistes en àrees de servei amb el mètode 'punxa-rodes'

Els quatre membres de l’organització acumulaven més de 30 antecedents

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir el 29 d’octubre quatre homes d’entre 24 i 29 anys, veïns de l’Hospitalet de Llobregat i de nacionalitat kosovar com a presumptes autors d’un delicte de pertinença a organització criminal, delicte de furt, delicte contra la seguretat del trànsit i danys.
 
Les detencions es van produir arran de la detecció d’un seguit de robatoris i furts a interior de vehicles que s’havien produït a l’AP-7 entre Barcelona i la Jonquera. Els investigadors es van centrar en una organització criminal formada per quatre membres de nacionalitat kosovar que acumulaven diversos antecedents per cometre delictes de furt a les autopistes amb vehicles robats.
 
En el darrer mes aquest grup va arribar a sostreure més de 50.000 euros en efectiu a més d’objectes de valor com ara telèfons mòbils, ordinadors i càmeres fotogràfiques. La tècnica que utilitzaven per cometre els robatoris consistia a punxar la roda del vehicle de les víctimes a les àrees de servei de les autopistes i  aprofitaven un descuit per sostreure’ls objectes de valor que havia a l’interior del cotxe.
 
La Unitat Central de Multireincidents juntament amb la col·laboració d’efectius de la Unitat Operativa de Mobilitat de Trànsit van observar que els autors d’aquests robatoris realitzaven més de cinc vegades al dia el trajecte de Sant Celoni a Maçanet, des de les onze del matí fins a les set de la tarda. Al migdia els delinqüents canviaven el cotxe després d’haver comès un delicte de furt en un àrea de servei per continuar circulant per l’AP-7 sense que el vehicle pogués aixecar sospites.
 
El 29 d’octubre els investigadors van observar tres temptatives amb el mètode punxa-rodes i un furt a l’autopista AP-7. En conseqüència, els agents van seguir els delinqüents fins a la ciutat de Barcelona i els van detenir.
 
Es van recuperar dos mòbils, una càmera fotogràfica i dos vehicles que s’havien utilitzat per cometre els delictes. A més, dos dies després la Unitat d’Investigació de Mollet del Vallès va resoldre tres robatoris comesos a Santa Coloma de Farners a través de la realització de rodes de reconeixement de les víctimes.
 
Els investigadors van determinar que el grup actuava junt des de feia menys d’un any, però darrerament havien incrementat el nombre de robatoris i s’havia detectat un alt nivell d’especialització. Així mateix, sempre cercaven turistes que conduïssin vehicles d’alta gamma.
 
Els quatre delinqüents van passar a disposició judicial i van ingressar a presó.