Francesc Canet renuncia a ser Síndic de Figueres

L'exregidor d'ERC volia ser escollit per unanimitat i s'hi van oposar PP i C's

L'exregidor d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà), Francesc Canet, ha renunciat aquest matí al seu càrrec com a nou Síndic de Greuges de la ciutat.

La decisió de nombrar-lo en substitució d'Eduard Puig Pujol es va prendre ahir en el transcurs del ple municipal on va rebre el suport de tots els grups excepte els dos regidors de C's i la regidora del PP. Aquest fet, que anava en contra dels desitjos de Canet de ser escollit per unanimitat, l'ha portat a prendre aquesta decisió.

Per la seva banda, el Govern de Figueres "respecta i alhora lamenta" la decisió de l'exregidor.

Aquest procés va arrencar del 22 d’abril d’enguany, quan Canet va rebre l’encàrrec unànime de la Junta de Portaveus de presentar unes directrius per desenvolupar aquesta responsabilitat. L’equip de govern considera que, durant els mesos posteriors, la voluntat de resoldre la vacant que deixà l’anterior Síndic, Eduard Puig Pujol, s’ha vist "entorpida tant per qüestions de forma com per valoracions polítiques personals".

Segons l’alcaldessa, Marta Felip, el resultat de tot aquest procés “demostra una manca de visió de ciutat per part de molts membres de l’oposició, la qual cosa arriba al punt d’haver de descartar persones molt vàlides per un pur tacticisme polític”

publicitat