Aprovat el POUM d'Hostalric que permetrà 352 habitatges nous

També es permetrà més aparcament públic

La comissió d'Urbanisme s'ha reunit aquest divendres a la seu del Consell Comarcal del Ripollès, a Ripoll. Entre els temes que han tractat, destaca l'aprovació definitiva del POUM d'Hostalric (Selva). El nou planejament permetrà la construcció de 352 habitatges, dels quals 82 aniran a la zona del carrer Estrada-Muralla.

La comissió, ha valorat molt positivament que el nou pla busqui solucionar una de les principals problemàtiques d'aquest municipi situat en un turó, com és la falta d'aparcament al centre. Així, en aquesta zona s'ha acordat un aprofitament urbanístic, situat al vessant nord d'Hostalric i visible des de l'autopista, on a banda dels 82 habitatges que també tindran us de caràcter terciari també hi aniran aparcaments públics. "És un espai en carena on a les parts més baixes es podrà edificar i on també s'aprofitarà per a aparcament públic per alliberar així la zona del casc antic", ha subratllat aquest matí el cap de Servei d'Urbanisme, Jordi Domènech.

Un altre POUM que ha continuat la seva tramitació ha estat el de Viladamat (Alt Empordà), que ha quedat aprovat amb condicionants. El TSJC havia anul·lat el POUM del 2006 perquè faltava un informe sectorial. L'Ajuntament ha optat per "revisar el model" i reduir de forma significativa el sòl de nova extensió. El planejament del 2006 preveia un creixement de 16,6 hectàrees mentre que l'anterior, que és el que estava vigent actualment, ho xifrava en 21 hectàrees. Ara, el que s'ha aprovat amb condicionants limitarà el creixement a un màxim de 3,86 hectàrees, reforçant sobretot la zona de la trama urbana.

El director general d'Urbanisme, Agustí Serra, ha valorat aquesta política restrictiva tot dient que encaixa en la política del Govern de potenciar les actuacions de rehabilitació i transformació urbana en comptes de crear més zones edificables noves. La comissió d'Urbanisme hi ha votat a favor, valorant sobretot el "procés exhaustiu de participació" que el nou equip de govern (CUP) ha dut a terme amb aquest POUM. Només s'han demanat un seguit de puntualitzacions. La més important és la sol·licitud d'un document referent als episodis d'inundabilitat que ara caldrà presentar per seguir endavant amb la tramitació.