Detinguts a l'aeroport de Girona un siri amb documentació falsa i un britànic que feia de passador

Molts passen per l'aeròdrom gironí intentant viatjar al Regne Unit il·legalment

Agents de la policia espanyola van detenir dimarts passat, tres de novembre, un ciutadà siri amb documentació falsa i un britànic d'origen siri quan es disposaven a embarcar en un vol amb destinació a Manchester, al Regne Unit.

El ciutadà siri, de 20 anys, pretenia viatjar amb un carnet d'identitat belga fals al Regne Unit ajudat pel britànic, de 35, que actuava com a passador i que li havia proporcionat el bitllet d'avió. En el moment de la detenció, el ciutadà siri va explicar a la policia que havia sortit del seu país fa cosa d'una mes, que havia arribat a Grècia en una pastera i que, un cop allà, havia pagat 1.300 dòlars per aconseguir documents falsos i el bitllet d'avió. Es dona el cas, que el ciutadà siri va ser detingut per fets similars el passat 14 d'octubre a l'aeroport de Barcelona.

Les investigacions de la policia han descobert que els bitllets per arribar al Regne Unit, tant les reserves de l'aeroport del Prat com les del de Girona, les havia fet la muller del ciutadà britànic detingut a Girona que es dedicava a captar refugiats siris per introduir-los il·legalment al Regne Unit.

L'aeroport de Girona, com altres aeròdroms petits on la presència policial és menys nombrosa, ha esdevingut els darrers anys una ruta habitual d'estrangers que intenten viatjar al Regne Unit il·legalment.