La plantilla de Gas Gas es decanta per l'oferta de compra presentada per Torrot

Demanen al Jutjat Mercantil que adopti una resolució abans del dia 17

Els treballadors de Gas Gas ja s'han decantat per una de les ofertes de compra que té la firma gironina, immersa en ple procés de liquidació. De les tres que es van presentar davant del Jutjat Mercantil, la plantilla aposta per la del fabricant de motos elèctriques Torrot.

"És la que aclareix el futur industrial d'estabilitat de Gas Gas i, en conseqüència, també dels seus treballadors", indiquen des del comitè. I hi afegeixen: "Ja no solsament pel què fa a plantilla, inversió i projecte, sinó també per ser una empresa catalana i per la visió i el compromís de Torrot".

De les tres ofertes que té el Jutjat Mercantil sobre la taula, la del fabricant de motocicletes elèctriques és la més elevada. Ofereix 9,66 MEUR per comprar la unitat productiva (fàbrica de Salt i maquinària) i assumir part dels deutes que arrossega Gas Gas. A més, contempla invertir fins a 13 MEUR en tres anys per tirar endavant un pla de viabilitat que permeti reflotar l'empresa (mantenint-ne la marca) i subrogar els contractes de 55 treballadors.

A aquesta oferta, quantitativament, la segueix la del fons d'inversió IRG. Proposa adquirir la unitat productiva de Gas Gas per 7,02 MEUR i subrogar 60 treballadors. La plantilla, però, no la veu amb bons ulls perquè sempre ha sostingut que, precisament, els fons d'inversió són els qui els han portat a la situació actual.

Per últim, la tercera oferta, que va presentar la francesa Sherco, és la que ofereix el preu més baix (2,65 MEUR) i contempla assumir, també, menys plantilla (47 treballadors).

Abans del dia 17 de novembre

Després d'estudiar la documentació que acompanya cada oferta, els treballadors entraran ara un escrit al Jutjat Mercantil on li faran saber al jutge quina és la seva preferència. A més, via advocat, també demanaran al jutjat que resolgui qui es quedarà amb la unitat productiva de Gas Gas abans del dia 17 de novembre, per evitar "dilatar més" la situació actual.

De totes maneres, el termini perquè el Mercantil prengui una decisió encara està obert. El jutge pot donar opció a les tres empreses, un cop obertes les pliques, a què reformulin les seves ofertes. A més, també caldrà veure què diu l'informe de l'administrador concursal abans no prengui cap decisió sobre la compra de Gas Gas.