La CUP denuncia que la Diputació va pagar 12.000 euros per la maqueta d'elBullifoundation

La formació assenyala una despesa de diners públics a favor de Ferran Adrià

El Grup de la CUP a la Diputació de Girona ha tingut accés a documents que certifiquen que la Diputació va finançar,a través del Patronat de Turisme, el disseny i producció d’una maqueta de més de cinc metres que reproduïa el projecte de nou edifici destinat a la Bulli Foundation, previst al mig del Cap de Creus. La maqueta, que va tenir un cost total de 12.221€, va ser finançada íntegrament pel Patronat de Turisme Girona-Costa Brava fora de convocatòria pública.

El llavors Director-Gerent del Consorci, Ramon Ramos i Argimon, havia defensat públicament que el projecte tindria «un cost 0 per a les administracions catalanes» (Sí a El Bulli 1846, publicat al diari El Punt Avui el 12 d’agost del 2014), quan mesos abans, el mateix Ramos era el responsable de signar l’encàrrec de construcció de la maqueta a l’empresa CLOUD 9.

L’expedient consultat per la CUP també presenta certes irregularitats pel que fa al procediment. El 2 de juny del 2014, el mateix dia que el Patronat de Turisme iniciava l’encàrrec i l’autorització de despesa per la creació de la maqueta, aquesta ja era presentada en públic en una exposició al Palau Robert de Barcelona. A més, l’empresa realitzadora de la maqueta va emetre la factura sis dies abans que el Director-Gerent del Patronat, Ramon Ramos, signés l’encàrrec del projecte. L’ordre de pagament dels 12.221€ del Patronat a l’empresa es va fer un dia abans que el full d’encàrrec sortís del registre del Patronat i s’enviés per correu a CLOUD 9.

La recerca de la CUP s’emmarca dins l’aposta de la formació a favor de la transparència i en la denúncia d’una manera de fer política opaca i poc democràtica. Segons Lluc Sallellas, diputat provincial de la CUP, “tenim indicis que les males pràctiques demostrades en el cas de la maqueta del Bulli Foundation només són la punta d’un iceberg d’una mala praxi de funcionar endèmica dels ens provincials” i ha anunciat que durant les pròximes setmanes seguiran publicant nous casos de malbaratament de recursos públics amb que s’estan trobant.