Jutjada per fer entrar quatre immigrants al país a canvi de 400 euros

La processada ha reconegut els fets però el seu còmplice està evadit de la justícia

Una acusada s'ha assegut al banc dels acusats aquest dimarts però el seu còmplice està declarat en rebel·lia perquè està evadit de la justícia. La processada, Mariame Massaoudi, ha reconegut que conduïa el vehicle en el qual viatjaven quatre persones d'origen pakistanès, sense permís de residència de cap país de la Unió Europea, que intentaven entrar al país de forma clandestina a través de la Jonquera. Tot i això, al seu últim torn de paraula, ha volgut afegir que no era conscient del que passava.

Segons el fiscal, la processada d'origen marroquí Mariame Massaoudi i el fugat d'origen pakistanès Shid Inram, es van posar d'acord per introduir immigrants al país a canvi de diners. Van contactar amb quatre persones nacionals del Pakistan que estaven a Brescia, a Itàlia, i els hi van reclamar 400 euros a canvi de portar-los fins a Barcelona. Havien d'avançar la meitat dels diners a l'inici del viatge i la resta un cop arribessin al destí.

Amb aquest acord, Massaoudi va creuar la frontera conduint una furgoneta en la qual viatjaven l'acusat en rebel·lia com a copilot i, a darrere, hi anaven els quatre immigrants clandestins. El pla de lucrar-se amb el tràfic d'immigrants es va frustrar quan la policia espanyol els va aturar i interceptar.

Inicialment, Massaoudi s'enfrontava a 7 anys de presó però, segons ha explicat el fiscal a les conclusions definitives, el nou Codi Penal fa reduir la petició de pena a 8 mesos de presó per un delicte contra els drets des ciutadans estrangers. En matèria de responsabilitat civil, demana que indemnitzin cadascuna de les víctimes amb els 400 euros que els hi van cobrar il·lícitament.

La defensa de la processat demana que l'absolguin. Apunta que no va causar cap dany negatiu als drets dels ciutadans estrangers i que, en tot cas, la seva conducta hauria de suposar, com a molt, una sanció administrativa. El cas ha quedat vist per a sentència.