Nova rèplica de 2,3 graus del terratrèmol del Golf de Roses

L'epicentre s'ha localitzat dins del mar

Després d'un dia sense rèpliques importants, aquesta passada matinada, l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha alertat sobre un nou sisme al Golf de Roses. El terratrèmol, rèplica del sisme que es va produir el passat dijous i que va tenir una magnitud de 4,3 graus a l'escala de Richter, s'ha produït dins del mar, molt a prop de Roses o Sant Pere Pescador. El terratrèmol s'ha pogut notar lleugerament a diversos indrets de la comarca de l'Alt Empordà.

Per exemple, diversos veïns de Roses han pogut notar la tremolor i s'ha registrat una trucada al 112. Tot i això, el sisme no ha causat destrosses ni ferits, tal i com ha comentat l'alcaldessa, Montse Mindan. "Jo no he notat res, necessitava dormir, però molts veïns sí que han notat la tremolor i ho han comunicat a través de les xarxes socials", ha explicat. Segons Mindan, part de la població comença a estar "espantada". "La gent no està acostumada a que hi hagin sismes a la zona i una part dels veïns manifesten que comencen a tenir por i estan espantats", ha assenyalat.

Segons Mindan, des de l'Ajuntament i la Generalitat intenten calmar els veïns donant el màxim d'informació possible a la ciutadania i explicant que tant el municipi com part de la comarca de l'Alt Empordà es troba en una zona d'intensitat sísmica molt baixa i que aquesta mena de tremolors no acostumen a causar cap dany material ni personal.