Els empresaris gironins demanen a Mariano Rajoy que retiri el recurs contra l'Estatut

El líder del PP ha contestat amb només un somriure i silenci absolut

En la seva visita a Girona, el president del PP, Mariano Rajoy, ha pronunciat la conferència 'Sortir de la crisi econòmica, un deure inexcusable' a la Cambra de Comerç de la ciutat. Al llarg del discurs, durant el qual ha desgranat la seva opinió sobre la crisi econòmica, Rajoy no ha fet ni una sola referència a l'Estatut de Catalunya ni al recurs tot i que, a la mateixa hora, s'estava celebrant el ple del Tribunal Constitucional (TC).

Per això, al final de la seva intervenció, el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé li ha agraït la seva participació i la resposta a 'gairebé totes' les preguntes que li han realitzat els empresaris gironins excepte una, però la més important: 'que retiri el recurs al Constitucional de l'Estatut'. Tot i que Espadalé ha destacat que 'potser ja no hi som a temps', ha remarcat que 'ho demanem igualment'. La resposta del líder del PP ha estat un somriure ampli i un silenci absolut, evitant així respondre a la pregunta.

Que Salgado digui la veritat

A més, durant la seva intervenció, Rajoy, ha demanat a la vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, que 'digui la veritat', perquè 'sí que hi ha crisi'. Per això ha destacat que 'no estem bé, tot i que la ministra d'economia digui que actualment ja no hi ha crisi'. Rajoy ha remarcat que per 'sortir de les situacions difícils primer cal saber on estem'. Segons ha dit, 'si sabem que no estem bé', el que es tracta, diu, és de 'no repetir les equivocacions'.

El líder del PP, ha remarcat que el principal problema actual 'no és la crisi sinó seguir perdent el temps'. Rajoy ha destacat que el PP està d'acord amb la majoria d'analistes econòmics i d'organismes internacionals quan afirmen que si Espanya segueix sense abordar el problema de fons de la crisi econòmica acabarà passant a una 'fase d'estancament', cosa que significaria un creixement nul de l'economia incapaç de generar llocs de treball.

Les principals prioritats per fer front a la crisis actual, segons el líder del PP, és reduir el dèficit públic, reestructurar el sistema financer i millorar la competitivitat de l'economia espanyola. Per una banda, Rajoy ha explicat que el dèficit 'hipoteca' el futur dels espanyols i 'asfixia' el present, a més de dificultar i encarir el crèdit a empreses i particulars. En segon lloc, Rajoy ha destacat que cal fer una aposta clara per la reestructuració del sistema financer, consolidant el número d'entitats financeres i adaptant-les al volum de negoci. Una de les altres prioritats del líder del PP és millorar la competitivitat de l'economia espanyola.

Rajoy ha conclòs que 'portem sis anys sense fer reformes', i remarca que la més important que s'hauria de tractar és la del mercat laboral seguida de la reforma fiscal, a més també, de reformar el sistema educatiu i fer-lo més exigent que el d'avui dia.

  • El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, reclama a Rajoy que retiri el recurs contra l'Estatut