Els gironins podran aportar idees sobre el futur de l'antic cinema Modern

L'Ajuntament proposa fer un centre cívic, ateneu d'entitats, dues sales pel Truffaut i seu del Girona Film Office

A partir del mes de setembre, 6.265 habitatges del Barri Vell, del Mercadal, del Carme, de Torre Gironella i de les Pedreres, i 500 entitats rebran una enquesta ciutadana perquè expressin la seva opinió sobre la remodelació de l'antic cinema Modern. Però la resta de gironins també podran aportar idees. L'imprès es trobarà, també, a altres espais públics del municipi i al web del consistori.

El punt de recollida de totes aquestes opinions serà a l'entrada de l'Ajuntament de Girona. Allà hi haurà una bústia en forma de maqueta de l'edifici on es dipositarà el qüestionari on hi haurà un butlletí informatiu.

El consistori, però, ja ha fet la seva proposta. La tinenta d'alcalde de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat, Cristina Alsina, ha explicat que es tracta d'un projecte 'quatre en un'. En un sol equipament hi hauria quatre espais. Es mantindran dues sales del cinema Truffaut i es crearà el nou centre cívic del Barri Vell. Com a novetats, a l'antic Modern s'instal·larà un ateneu d'entitats on hi haurà un servei de suport a totes les associacions gironines amb l'objectiu de potenciar el moviment associatiu i donar resposta a les noves necessitats.

També, al nou equipament hi haurà la seu de la Girona Film Office. És una oficina que donarà facilitats i agilitzarà els tràmits per a la utilització dels espais públics i d'altres localitzacions com a platós per a la realització de projectes cinematogràfics que es vulguin fer a la ciutat.

Es preveu que de cara al novembre es concreti la proposta definitiva i abans de finalitzar l'any s'encarregui el projecte. La reconversió de l'antic cinema Modern és un projecte pendent a la ciutat i fa temps que està tancat sense que se li hagi donat cap ús.

148 persones contractades

Al Consell de Presidència, la tinenta d'alcalde de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat, Cristina Alsina, també ha detallat que s'han contractat 148 persones a través dels Plans Extraordinaris d'Ocupació Local per treballar en 28 projectes que ha iniciat l'Ajuntament de Girona.

Les tasques a realitzar s'estableixen en tres sectors: l'eficiència energètica i les energies renovables, la rehabilitació d'habitatges, edificis i equipaments municipals i via pública, i les tecnologies de la informació i la comunicació.

Les persones contractades treballaran durant un període de sis mesos que va del 15 de juliol del 2010 fins al 14 de gener del 2011. Les seleccions d'aquests treballadors s'ha realitzat entre un total de 371 persones derivades pel Servei d'Ocupació de Catalunya. La jornada de treball que realitzaran és a temps parcial i correspon a un 70% de la jornada (24,5h setmanals).

El pla també contempla accions de formació per a les persones contractades. Algunes d'aquestes són la prevenció de riscos laborals, les eines ACTIC, la dinamització digital, la digitalització de documents culturals, el desenvolupament sostenible i eficiència energètica, i energia i educació ambiental. Tots aquests cursos es realitzaran fora de l'horari laboral.

L'Ajuntament de Girona aporta per aquest Pla Extraordinari d'Ocupació Local un total de 228.982 euros i el Departament de Treball 1.095.200 euros.