El terratrèmol del Golf de Roses ha tingut set rèpliques

Totes elles tenien entre 1 i 1,5 graus d'intensitat

L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya(ICGC) ha elevat a 4,3 graus el terratrèmol amb epicentre al Golf de Roses registrat avui a dos quarts de dues de la matinada. Tot i que en un primer moment s'havia parlat d'una intensitat de 3,9, l'ICGC ha matisat que el sisme ha estat quatre dècimes més fort i que ha tingut set rèpliques de menor intensitat. A més, ha detallat que s'ha produït a uns 9 quilòmetres de profunditat. Segons un comunicat del departament de Territori i Sostenibilitat, aquest incident, que no ha provocat incidents, ha estat "àmpliament percebut per la població", tant a les comarques de Girona com a les de Barcelona, especialment a les ciutats amb edificis alts, que "han facilitat que es pogués percebre tot i la distància". De fet, l'ICGC ha rebut més de 300 correus electrònics de persones alertant del sisme.

El terratrèmol s'ha notat a municipis com Roses, Sant Pere Pescador, Blanes, Figueres, Mataró, Molins de Rei, Esplugues de Llobregat, Viladecans o Torroella de Montgrí.

Entre la 1.37 i les 6 de la matinada s'han registrat set rèpliques de menor intensitat, d'entre 1 i 1,5 graus, que només s'han percebut a prop de l'epicentre.

Territori i Sostenibilitat ha explicat, en un comunicat, que l'existència de terratrèmols a la zona de l'Alt Empordà "es considera dintre de la normalitat pels paràmetres de Catalunya". De fet, el 28 de setembre es va produir un sisme de tres graus a la costa davant del municipi de Llançà.