La Costa Brava edita la primera guia turística en braille de tot Catalunya

De moment s'han editat un total de 100 exemplars repartits pel territori

En el marc de la commemoració del Centenari de la Costa Brava, el Patronat de Turisme Costa Brava i ONCE Catalunya han elaborat una guia turística que té com a objectiu posar a l'abast de tothom els atractius de les comarques gironines. La guia conté informació general dels recursos naturals, patrimonials i turístics del litoral de les comarques gironines. A més, les persones amb discapacitats hi poden trobar informació sobre 233 allotjaments, dinou museus, onze empreses de turisme actiu, quaranta platges i cinquanta oficines de turisme. Tots els establiments, adaptats a persones amb alguna discapacitat.

Tot el contingut té per objectiu explicar als visitants els llocs i establiments que disposen d'infraestructures adaptades a tot tipus de discapacitats. A la guia s'hi pot trobar informació detallada sobre activitats turístiques accessibles com vela adaptada, submarinisme amb cadira amfíbia o cicloturisme amb bicicleta adaptada.

També es remarca els espais naturals on els visitants amb mobilitat reduïda o discapacitats sensorials o cognitives poden accedir d'una manera molt fàcil. Un d'aquests llocs és el Parc dels Aiguamolls de l'Empordà on disposen d'un recorregut adaptat.

En total s'ha editat uns cent exemplars que el Patronat ha distribuït pels establiments i locals adequats per aquest tipus de persones. L'accés a les guies és gratuït i només es pot consultar perquè no hi ha exemplars a la venda. D'altra banda, tots els afiliats a l'ONCE poden trobar-la a través de la web.

La delegada territorial de l'ONCE a Catalunya, Teresa Palahí, ha afirmat que si es vol un turisme de qualitat s'ha de tenir un 'turisme accessible' i, per tant, s'han de tenir els espais i els entorns adaptats. Palahí ha afegit que s'ha d'apostar per aquest tipus de turisme ja que els fa 'més autònoms i menys dependents'. El president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Enric Vilert, ha explicat que aquesta guia fa de la Costa Brava un destí de qualitat i que volen 'fidelitzar' aquesta zona com una 'destinació madura que s'adapta a totes les circumstàncies i que arriba al màxim de públic'.