Els delictes comesos a Lloret de Mar baixen un 5,4% en el darrer any

Els robatoris amb força cauen un 15,7% i la policia deté 621 persones

Les dades de la Junta de Seguretat de Lloret de Mar posen de manifest una millora general en molts dels indicadors que marquen l'estat de salut de la seguretat al municipi. Així doncs, destaca un descens dels fets delictius del 5,4% d'octubre de 2014 a setembre 2015 (sempre respecte el mateix període de l'any anterior). Aquesta és una de les dades més rellevants que s'ha donat a conèixer durant la Junta de Seguretat que s'ha fet aquest dimecres a l'Ajuntament de Lloret de Mar, amb participació de responsables tant dels Mossos d'Esquadra com de la Policia Local.

Pel que fa als robatoris amb força, en xifres generals hi ha hagut un descens del 15,7% respecte el mateix període de l'any anterior. Per tipologies, pel que fa als robatoris amb força en establiments es passa del 374 a 265 (-29,1%)i pel que fa a robatoris amb força a domicilis es passa de 229 a 198 (-13,5%), en el cas dels robatoris amb força a empreses cauen de 15 casos a només 10 (-33,3%). L'únic repunt s'experimenta en els robatoris amb força a l'interior de vehicles que passen de 199 a 208, el que suposa un increment del 4,5%.

En el capítol dels robatoris amb violència i/o intimidació també hi ha un descens del 16,7%. Les notes negatives són que, en el període anterior, no hi havia hagut cap robatori amb violència i/o intimidació a domicili i, en canvi, aquest any s'ha registrat un cas. Pel que fa a les estrebades, passen de 12 a 14, el que suposa un repunt del 16,7%.

Pel que fa als delictes contra el patrimoni, s'ha passat de 82 a 51 robatoris amb força a domicili (-37,8%), de 2 a 0 robatoris amb força a empreses i de 15 a 6 robatoris amb força a establiments. Els casos més nombrosos s'han registrat als hotels però, seguint la línia de tots els indicadors policials, també hi ha un important descens. Concretament es passa de 204 casos a 114, el que suposa un decrement del 44%.
En quant a detinguts, entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra han arrestat 621 persones, mentre que si es comparen les dades amb les de fa un any enrere, la xifra era de 688 detinguts. Per tant, això suposa una caiguda del 9,7%.

Valoració positiva de les dades

L'alcalde, Jaume Dulsat, ha fet una valoració molt positiva de les dades. Segons afirma, tant la Policia Local com els Mossos d'Esquadra han extremat les precaucions i durant l'estiu no s'ha produït cap aldarull remarcable. "Sempre hem d'estar alerta amb la vessant mediàtica, ja pots tenir bones dades generals que si una nit tens aldarulls tota la feina se'n va en orris", ha reconegut l'alcalde.

A més, Dulsat ha remarcat que l'efecte de les ordenances cíviques també es deixa notar perquè els turistes tenen sensació "de menys permissivitat". Segons l'alcalde, per a una destinació turística com Lloret de Mar –amb més de 1,3 milions de turistes i més de 5 milions de pernoctacions anuals- transmetre una sensació de seguretat és clau per seguir atraient visitants.

Lloret de Mar té censades 38.624 persones però arriba a triplicar la població en temporada alta. A la població hi ha 121 hotels amb més de 29.000 places, a les que cal sumar els apartaments turístics i les 4.104 places que ofereixen els quatre càmpings que hi ha al municipi.