Quin preu de mercat tindrien les cases més terrorífiques del país?

El portal Nuroa.es posa preu als immobles que han acollit rodatges de pel·lícules de por

S'apropa Halloween, una tradició celta que s’ha introduït amb força a la cultura del país en les últimes dècades, impulsada, entre altres factors, per l'auge del cinema de terror.

Aprofitant l'efemèride, des del portal immobiliari Nuroa.es han procedit a analitzar el preu de mercat d'alguns dels edificis més terrorífics del país (o almenys, els que ho han estat a la gran pantalla).

Els experts han posat preu als immobles que han acollit els rodatges d'algunes de les pel·lícules de por més famoses dels últims temps:

Palacio de Hornillos: aquest palau càntabre, lloc d'estiueig d'Alfons XIII abans de la construcció del Palau de la Magdalena de Santander, va ser la localització escollida per Alejandro Amenábar per rodar una de les seves cintes més famoses: el thriller de terror Los Otros, protagonitzat per Nicole Kidman. El palau, inspirat en l'arquitectura rústica medieval anglesa, se situa en una finca de 60 hectàrees (30 de les quals corresponen a parcs i jardins), el que elevaria notablement el seu preu si sortís al mercat en les condicions actuals. Tenint en compte que el preu per metre quadrat de la zona és d'uns 1.586 euros, el Palacio de Hornillos costaria l’exorbitant xifra de 95.160.000 d'euros.


Hospital del Tòrax de Terrassa: aquest edifici és un vell conegut per als amants de les pel·lícules de por i dels fenòmens paranormals. Es tracta d'un gran complex hospitalari, creat als anys 50 per tractar malalties respiratòries, com la tuberculosi en l'àrea de Barcelona. Més tard es convertiria en un hospital comú i, finalment, el 1997 va ser tancat i abandonat. El seu lúgubre aspecte un cop buit i la seva ubicació en una zona boscosa, juntament amb el fet que havia estat l'hospital amb el major índex de suïcidis d'Espanya, van propiciar que es convertís en lloc de peregrinació per als amants del paranormal, que li atribuïen truculentes històries, estranys sorolls i aparicions entre els seus murs. Potser per això va acollir nombrosos rodatges de cintes de terror, com El Maquinista, Fràgiles o Ouija, entre d'altres. Comprar aquest edifici, de 60.000 metres, al preu de mercat actual de la ciutat de Terrassa (1.379 euros / m2) suposaria un desemborsament de 82.740.000 d'euros.

La casa de Rec: igualment curiós resulta el cas de l'edifici número 34 de la Rambla Catalunya de Barcelona. Aquest immoble s'ha convertit en lloc de peregrinació per als amants del cinema de terror després de ser l'escenari del rodatge d'una de les pel·lícules de por espanyoles més llorejades, Rec de Jaume Balagueró i Paco Plaza. Encara que l'edifici està buit (en els últims anys ha albergat 48 rodatges), consta de cinc plantes i dos pisos, de 180 metres quadrats cadascun, per replà. Els seus més de 1.800 metres quadrats en ple districte de l'Eixample i en un dels carrers més cars de Barcelona, ​​on el metre es paga a 3.777 euros, li suposarien un preu de mercat de 6,8 milions d'euros si sortís a la venda actualment.


Museu de Cera de Madrid: si hi ha un ambient que ha inspirat escenes de por, terror i assassinats a la gran pantalla, són els museus de cera. El de Madrid no és una excepció i mostra d'això és que ha acollit diversos rodatges de cintes de terror, com el de Wax del director Víctor Matellano protagonitzada entre d'altres per Geraldine Chaplin, o el film Horror al Museu de Cera. Si el madrileny museu, que compta amb una superfície de 2.500 m2 en ple Passeig de Recoletos, al car districte de Salamanca (3.909 euros / m2) sortís a la venda actualment, costaria gairebé 10 milions d'euros.