Torna la Fira Orígens d'Olot amb més productes de qualitat i proximitat

La quarta edició de la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya que se celebra a Olot (Garrotxa) enguany tindrà lloc els dies 21 i 22 de novembre.

En la presentació, Pep Palau, de l’empresa a organitzadora (Pep Palau, von Arend & associats) ha desvetllat el programa d’activitats d’aquesta edició. L’aula de cuina oferirà demostracions de cuina en directe amb els estrellats Fina Puigdevall i Pere Planagumà (Les Cols), Nandu Jubany (Can Jubany) i Jordi Juncà (Ca l’Enric). També forma part del cartell el guanyador de TopChef 2014, David Garcia (To[+]). A més, hi haurà presència garrotxina amb Felip Hontoria (Ca la Matilde), Miquel Alongina (Font Moixina) a més de Ricard Borràs (Das 1219), Dani Lechuga (Caldeni), Víctor Gómez (VidrA) i Albert Ortiz (Axol) qui va ser nomenat Cuiner de l’Any 2014 al passat Fòrum Gastronòmic Barcelona. En aquest espai també tindrà lloc, després de l’èxit de la passada edició, el 2n Concurs d’Allioli Orígens 2014.

L’aula de tast, espai reservat per a les activitats dels expositors, oferirà tastos i maridatges dels productes presents a la fira. En aquesta edició per accedir a l’aula caldrà una inscripció que es realitzarà a l’entrada de la fira (1€). Es podran degustar formatges i la fruita amb Les Filos i Mas Rovira, torrons i cava amb Torrons García Sirvent, vins de l’Empordà amb Girona Excel·lent, diverses cerveses, embotits de Casa Bernadí o els fesols de Santa Pau. Els més petits també disposaran del seu espai on es sentiran protagonistes de la fira. L’aula dels nens acollirà, tant dissabte com diumenge, tallers entorn d’embotits, galetes xocolata i ciques. Podran participar d’aquests tallers adquirint un tiquet de 2€ a l’entrada del recinte. L’aula, com les tres edicions anteriors, serà gestionada per l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa.

En aquesta edició la fira comptarà amb un nou espai dedicat a la cervesa artesana a càrrec de Gremi d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural on es podran degustar diverses cerveses, totes elles catalanes i artesanes. Una tendència a l’alça i de la qual Catalunya en destaca per una alta qualitat.


 
En total a la fira s’hi podran trobar uns noranta productors amb propostes molt diversos. Entre d’altres, s’hi podran trobar embotits, formatges, carns de vedella i de porc ecològiques, així com cellers de vins i caves, cooperatives d’oli d’oliva, flequers, melmelades i mels, licors, bolets, ostres, derivats de l’ànec, infusions, cafès, xocolates, torrons, stevia, làgrimus d’avet o fesols de Santa Pau DOP.

La presentació d’aquest dilluns ha anat acompanyada d’un esmorzar a base de productes de la Garrotxa i de productors que estaran presents a la fira.

El preu de l’entrada és de 5€ i inclou 5 tiquets de tast. A més de tastar el visitant també podrà comprar directament al productor. El aquesta quarta edició l’horari de la fira manté l’ampliació, el dissabte, s’obrirà a les 10 del matí i es tancarà a les 9 del vespre. El diumenge l’horari serà de les 10 del matí a les 8 del vespre.