Els delictes i faltes disminueixen un 8,5% a Roses en el que portem d'any

El descens més important el registren els delictes contra el patrimoni que cauen un 9%

Tot i l'augment de l'ocupació turística respecte l'any anterior, el nombre de delictes i faltes ha caigut un 8,5% a Roses en el que portem d'any. Així es desprèn del balanç de les actuacions i resultats dels cossos de seguretat que actuen al municipi realitzat per la Junta de Seguretat reunida ahir dijous. Així, si entre l'1 de gener i mitjans d'octubre de l'any 2014 es comptabilitzaven un total de 1.877 casos, durant el mateix període de 2015 la xifra ha estat de 1.718. L'apartat on s'ha produït un major descens és en el referent als delictes contra el patrimoni, amb un 9%, mentre que el què ha experimentat un major augment ha estat el corresponent a robatoris amb força a l'interior de vehicles, amb un 4% més.
 
En l'apartat de sinistralitat, en aquests primers 10 mesos s'han comptabilitzat 116 accidents de trànsit, amb un resultat de 68 d'ells sense ferits, 43 amb ferits lleus i 5 greus, sense que s'hagi produït cap víctima mortal.

Pel que fa a l'actuació de la Policia Local del municipi, fins el mes d'octubre ha dut a terme un total de 321 actuacions en matèria de seguretat ciutadana, 3.387 serveis assistencials (atenció teleassistència tercera edat, proteccions escolars, classes d'educació viària), 705 serveis de proximitat (control d'accessos a centres escolars i equipaments, suport a les activitats de l'associacionisme, seguretat en àrea comercials, molèsties veïnals...), i 257 de suport a la justícia.

En tasques administratives, s'han aixecat un total de 766 actes (venda ambulant il·legal, obres, a establiments públics,...) Per últim, 352 objectes han estat lliurats a l'oficina d'objectes perduts de les dependències de la policia rosinca, 262 dels quals han pogut ser retornats als seus propietaris.