Condemnats dos narcos per descarregar 1.400 quilos d'haixix al port de Platja d'Aro

La droga estava valorada en 1,9 MEUR

El Jutjat penal número 2 de Girona ha condemnat dos narcotraficants que van participar en un desembarcament de 1.419 quilos d'haixix al port de Platja d'Aro (Baix Empordà) la matinada del 5 d'octubre del 2015. La sentència conclou que Patrick Alfonso i David Arroyo van fer tasques de vigilància durant el descarregament de 44 farcells amb droga valorada en 1.961.058 euros.

El jutjat absol un tercer acusat perquè no ha quedat acreditada la seva participació en els fets i condemna els altres dos a 1 any i 6 mesos de presó per un delicte contra la salut pública i a pagar una multa conjunta d'1 MEUR. Els hi apliquen un atenuant molt qualificat de dilacions indegudes i un altre de confessió.
El cas ha arribat a judici vuit anys després. Això ha beneficiat els condemnats perquè la magistrada els hi ha rebaixat la pena perquè ha aplicat un atenuant molt qualificat de dilacions indegudes. El jutjat detecta fins a vuit períodes de temps durant els quals la tramitació de la causa ha estat aturada "sense cap raó que ho justifiqui".

Els condemnats, Patrick Alfonso Loschinger i David Arroyo Loschinger, són dos germans a qui els Mossos van enxampar fent tasques de vigilància durant un desembarcament de més de 1.400 quilos d'haixix al port de Platja d'Aro van fer tasques de vigilància. A la banqueta dels acusats hi havia un tercer home, que ha acabat absolt perquè, segons la sentència, no ha quedat acreditada la seva participació en la descàrrega de droga.

La sentència conclou que un grup de traficants que no s'han pogut identificar van planejar el descarregament de la droga. Per fer-ho, es van posar en contacte amb diverses persones per fer tasques de descàrrega o vigilància. Entre aquests, hi havia els dos germans ara condemnats. El grup es va reunir el 4 d'octubre del 2007 a Platja d'Aro per distribuir les feines. Als condemnats els hi van donar telèfons mòbils i instruccions per vigilar el desembarcament i avisar si veien algun moviment estrany.

Seguint el pla, cap a les tres de la matinada del 5 d'octubre els germans van arribar al port de Platja d'Aro en un cotxe que conduïa una tercera persona no identificada. Un dels condemnats, Patrick Alfonso, es va situar a uns 300 metres de l'accés al port i l'altre processat, David Arroyo, va pujar a la part més alta de l'edifici del Club Nàutic.

Dues hores més tard, cap a les 5, va entrar al port una llanxa semirígida. Hi havia diverses persones amagades a l'espigó que van començar a descarregar la droga i, alhora, va entrar una furgoneta amb litres de combustible per abastir l'embarcació. Aleshores, la policia va intervenir.

La patrullera del servei marítim de Palamós va intentar tancar la bocana del port però la llanxa va aconseguir fugir sense que la interceptessin. Tampoc van poder identificar els ocupants. A l'embarcació hi anaven almenys vuit persones.

Els Mossos van detenir al moment els dos germans, que van confessar immediatament la seva intervenció en el descarregament de la droga. Ells van apuntar com a participant al tercer processat, que ha quedat absolt.

Per això, la titular del Jutjat penal 2 de Girona, Mercedes Alcázar, els ha condemnat a 1 any i mig de presó i a pagar una multa d'1 MEUR per un delicte contra la salut pública amb l'atenuant molt qualificat de dilacions indegudes i un altre de confessió.