La CUP acusa el Govern de Girona de tenir entitats vetades a les barraques

La formació proposa un model de fires més participatiu i descentralitzat

La CUP-Crida per Girona ha fet públiques diverses consideracions amb motiu de l’inici de les Fires de Sant Narcís d’enguany. La formació independentista ha reclamat una vegada més que s’aixequi el "veto que actualment pateixen determinades entitats de caràcter polític i sindical, que des de l’arribada de CiU al govern no poden accedir a tenir barraca", han dit. Igualment, el grup municipal ha fet una defensa d’aquest espai davant “els intents constants d’estigmatitzar-lo i criminalitzar-lo per part dels sectors conservadors de la ciutat”, i ha defensat el procés de diversificació que en els darrers anys ha emprès la comissió de la Copa, amb la programació d’activitats diürnes com ara la Copeta o el concurs d’arrossos de barraques.

El grup municipal considera necessari que l’Ajuntament de Girona posi a debat de la ciutadania i les entitats el model de festa major, per tal de corregir les actuals mancances i preveure com ha d’evolucionar els propers anys. Segons la portaveu Laia Pèlach “cal implicar de manera efectiva els agents culturals, juvenils i associatius gironins en la definició del model de Fires”.

D’una banda, la CUP-Crida per Girona creu que és necessari crear un espai permanent de coordinació de les entitats amb el suport del consistori que garanteixi el protagonisme del teixit associatiu en la programació i desenvolupament de les Fires. Igualment, el grup municipal aposta per donar més facilitat a les associacions de la ciutat a l’hora d’organitzar actes per Fires, amb l’objectiu de diversificar i potenciar el caràcter popular de la festa. La CUP també considera que cal aprofundir el procés de descentralització de les Fires que s’ha iniciat els darrers temps.

Respecte als drets laborals a la zona de les atraccions

La CUP-Crida per Girona també s’ha posicionat al voltant de les informacions aparegudes recentment respecte a l’explotació laboral que pateixen les persones encarregades del muntatge i la gestió de les atraccions. La portaveu del grup ha expressat que “no es pot tolerar la vulneració de drets laborals en cap activitat que es desenvolupi a la ciutat”, i ha exigit tant a l’Ajuntament com a les diferents administracions implicades “que habilitin els mecanismes necessaris per comprovar l’abast d’aquestes males pràctiques i posar-hi fi de manera urgent”.