Condemnen sis dels acusats de traficar amb armes a les comarques gironines

El fiscal retira l'acusació contra dos dels processats, que han quedat absolts

L'Audiència de Girona ha condemnat sis dels vuit acusats de formar part d'un grup que traficava amb armes a les comarques gironines i que tenia un gran arsenal a locals de la Garrotxa i a la Selva.

Finalment, fiscalia i defensa han arribat a un acord i el tribunal ha imposat a dos dels acusats, Enrique Agudo i Lídia Miràngels, una pena de 2 anys de presó per tenir un dipòsit d'armes, municions i explosius.

Als altres quatre, Joan Galí, Jordi Nieto, Enrique Rubio i Antonio Ortiz els han condemnat a 6 mesos de presó per tinença il·lícita d'armes. El fiscal ha retirat l'acusació contra els altres dos processats –un dels quals s'enfrontava a 9 anys de presó- i han quedat absolts.

Els agents de l'operatiu policial van fer entrades i escorcolls simultanis a habitatges, locals i garatges propietat dels processats a Olot, Joanetes, Sant Esteve d'en Bas, Castellfollit de la Roca (tots aquests, a la Garrotxa) i també a Lloret de Mar (Selva).

En aquests llocs, els agents van arribar a comissar-hi un veritable arsenal d'armes i munició. No només pistoles, revòlvers i carrabines llestes per disparar, sinó també multitud de peces (com canons, cilindres o carregadors). Entre els processats hi havia els suposats venedors i els compradors.

En total, amb les diferents entrades i escorcolls, els agents van comissar una vintena d'armes, fins a 8.000 cartutxos, 3.000 puntes de projectils o 3,3 quilos de pólvora. També van trobar una màquina de recarregar munició i multitud de peces (com silenciadors, pistons, canons o mires telescòpiques).

Sis condemnats, dos absolts

La secció tercera de l'Audiència de Girona havia assenyalat el judici contra els vuit acusats per aquest dimecres i dijous. Finalment, fiscal i defenses han arribat a un acord. La fiscalia ha retirat l'acusació contra dos dels processats, que han quedat absolts. Un d'ells és, precisament, el que s'enfrontava a la pena de presó més alta. "Al final ha acabat amb un final feliç però ell ha patit molt durant tot el procediment", ha lamentat la seva advocada, Dolors Mañas.

Els altres sis acusats han reconegut tenir armes o un arsenal sense permís per fer-ho. A Enrique Agudo i a Lídia Miràngels els han condemnat a 2 anys de presó per posseir un arsenal i els hi prohibeixen tenir o portar armes durant 5 anys. Als altres quatre, Joan Galí, Jordi Nieto, Enrique Rubio i Antonio Ortiz, els han condemnat a 6 mesos de presó per tinença il·lícita i tampoc podran dur armes durant 3 anys i mig.

Com que no tenen antecedents i a petició de les defenses, el tribunal ha suspès l'execució de les condemnes amb la condició que no delinqueixin durant als pròxims 2 anys.