Escorcollen l'Ajuntament d'Olot en el marc de l'operació 'Petrum'

La Guàrdia Civil ha detingut el tresorer de CDC, Josep Antoni Rosell

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimecres al matí el director general de GISA, Josep Antoni Rosell, en el marc de la tercera fase de l'operació 'Petrum', en què també es fa una vintena de registres, entre els quals a la seu de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), i als ajuntaments d'Olot i Sant Fruitós de Bages, on busquen documentació relacionada amb l'adjudicació d'obra pública. En total, segons han confirmat a l'ACN fonts properes a la investigació, s'han arrestat set persones, entre elles també el tresorer de CDC i del la fundació CatDem, Andreu Viloca, i es preveu que la xifra d'arrestats s'enfili fins a la sisena. A més, es fan escorcolls en altres punts de Barcelona i Madrid. El cas es troba sota investigació del jutjat número 1 del Vendrell.
 
Les detencions i registres d'aquest dimecres corresponen a la tercera fase de l'operació 'Petrum', que investiga el jutjat número 1 del Vendrell. Així, el 28 d'agost passat, la Guàrdia Civil ja va entrar a la seu de la fundació de Convergència Democràtica de Catalunya en el marc de la mateixa operació 'Petrum'.

En aquella ocasió, es va escorcollar també el domicili de l'extresorer del partit, Daniel Osácar, i els ajuntaments de Lloret de Mar, Figueres, Sant Celoni i Sant Cugat del Vallès, on suposadament s'hauria ubicat l'obra pública que s'està investigant.

La primera fase de l'operació però, es va produir el 23 de juliol, quan s'haurien trobat documents que demostrarien pagaments de Teyco del 3% a la fundació CatDem, com a comissions per a l'adjudicació d'obra pública. En aquella ocasió, es va detenir Jordi Sumarroca, conseller delegat de Teyco i fill del fundador de Convergència Democràtica de Catalunya, Carles Sumarroca, i dos membres més de la seva família. A més, es va detenir l'exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, i el gestor Marià Júdez.