Tallar-se el cabell per una bona causa

Unes 60 persones han donat més de 20 centímetres del seu cabell per crear perruques naturals

Lloret de Mar s'ha sumat als actes amb motiu del Dia Internacional Contra el Càncer de Mama que es celebra demà, 19 de setembre. Aquest diumenge, 12 perruquers de 5 centres de la vila, han participat en la campanya 'Flocs Solidaris' que s'ha fet arreu de l'Estat per recollir cabell natural per fer perruques per a les dones que pateixen càncer de mama o han perdut la seva cabellera a causa dels tractaments de quimioteràpia o radiologia. En total, 60 persones han donat 20 o més centímetres del seu cabell i s'han fet 150 tallats pel mòdic preu de cinc euros. Tots els diners recopilats es destinaran a la mateixa causa. En principi, des de Lloret de Mar ja han avançat que repetiran l'any vinent.
 
D'aquesta manera, Lloret de Mar s'ha sumat a la iniciativa anomenada 'Mechones solidarios', 'Flocs solidaris' en català, que va néixer a Andalusia i que, enguany, per segona edició, s'ha realitzat a diverses ciutats d'arreu de l'Estat com Sant Joan Despí, Sevilla o Palma de Mallorca, entre d'altres. El projecte era molt senzill, els participants podien donar 20 centímetres del seu cabell per crear perruques de cabell natural per a les persones malaltes de càncer o podien tallar-se les puntes i arreglar-se el pentinat pel mòdic preu de cinc euros.

L'activitat s'ha portat a terme des de les onze del matí i fins passades les quatre de la tarda a la plaça de la vila. Dotze perruquers de cinc perruqueries de la vila s'han sumat a la iniciativa i no han parat de fer ballar les seves tisores amunt i avall. "La jornada ha estat molt i molt positiva, no ens pensàvem rebre tanta afluència de gent. S'havia de viure", ha explicat el coordinador de la iniciativa a Lloret de Mar, Aitor Robles.

Robles ha explicat que la iniciativa ha aplegat persones de totes les edats, des de nenes que s'han tallat fins a 40 centímetres de cabell o pacients que ja estan en tractament de quimioteràpia i que encara tenen la seva cabellera i han volgut aportar el seu granet de sorra. "En principi l'any vinent i els propers ho tornarem a repetir. Això sí, més ben organitzats perquè la gran afluència de gent d'aquesta primera edició ens ha desbordat", ha assenyalat Robles. Durant aquesta setmana acabaran de recollir tots els flocs de cabells que els veïns vulguin lliurar i, posteriorment, ho enviaran a Màlaga, on resideix l'entitat principal organitzadora de la campanya.