Olot inaugura una nova oficina de turisme de 160 metres quadrats

Compta amb nous dispositius tecnològics per als visitants

El conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, i l’alcalde d'Olot (Garrotxa), Josep M. Corominas, han presidit aquest diumenge la inauguració de la nova oficina de turisme.

Situada a la cantonada dels carrers de Sant Rafel i de Francesc Fàbrega, la nova oficina de turisme d’Olot pretén “convertir la mateixa visita en una experiència turística més” segons ha explicat el regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda.

Amb un total de 160 metres quadrats de superfície, la nova oficina de turisme dobla l’espai de l’actual centre d’informació de l’Hospici i, al mateix temps, introdueix un nou concepte d’atenció al visitant. Una part de les instal·lacions s’han reservat per a una àrea d’autoinformació on el visitant pot obtenir informació pel seu compte. Mitjançant l’ús de dispositius tecnològics i el visionat d’un audiovisual, es poden començar a descobrir els principals espais d’interès d’Olot i la Garrotxa per, més tard, visitar-los sobre el terreny. Però per a aquells que prefereixin una atenció més personalitzada, trobaran a la seva disposició una àrea de taules i cadires per gaudir d’un servei més individualitzat, en lloc de la informació a peu dret que s’ha ofert fins al moment a l’Hospici.

Una altra de les novetats de l’oficina és que inclou una botiga de productes de ciutat, gestionada per Safon, empresa local amb distribució internacional i especialitzada en marxandatge. S’hi poden adquirir una cinquantena de referències: productes dirigits al públic infantil i joguineria; articles de papereria i llibreria; elements tèxtils per a adults, productes d'impuls i altres elements relacionats amb la gastronomia i la cuina.

A la nova oficina d’informació turística d’Olot s’hi pot accedir des del carrer de Sant Rafel i de Francesc Fàbregas. Un dels elements destacats del projecte, obra de l’arquitecte olotí Arnau Vergés, és la nova entrada que s’ha obert des de la cantonada de la plaça Hospital. Permet comunicar les instal·lacions amb el pati de l’antic Hospital i, per tant, obrir-lo més a la ciutat donant a conèixer aquesta peça arquitectònica, una de les de més antiguitat d’Olot (amb elements que daten del segle XVI). Els treballs també han volgut potenciar els materials que vinculen l’espai amb el territori (amb la combinació dels elements metàl·lics i pedra a l’exterior i la fusta a l’interior) i posar de relleu la pròpia estructura del local, de volta de canó amb arcbotants.

“La inauguració del nou Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ens va deixar el deure de revitalitzar l’edifici on havia estat ubicat fins al moment” ha afirmat l’alcalde Josep M. Corominas. “Hem començat” ha afegit Corominas ”amb la inauguració de l’oficina de turisme per portar vida al centre de la ciutat i continuarem amb la reforma integral de la resta d’instal·lacions, fent especial incís en la renovació de la residència de l’Hospital convertint-la en un centre residencial amb la convivència com a principal característica”.

La nova oficina de turisme d’Olot ha tingut un pressupost de gairebé 300.000 euros, dels quals bona part han vingut finançats mitjançant els Plans de foment territorial de turisme que concedeix la Generalitat de Catalunya. La Direcció General de Turisme va atorgar una subvenció al projecte "La Garrotxa, terra de volcans, cultura i identitat", presentat pel Consell Comarcal i gestionat des de Turisme Garrotxa, que, entre altres actuacions, inclou finançament per a la nova oficina de turisme d’Olot.

La nova ubicació de l’oficina de turisme vol facilitar als visitants l’accés a aquest punt d’informació, situant-la en una zona més accessible, amb més aparcament a les rodalies i en una de les cantonades més concorregudes d'Olot per tal d'augmentar les 21.000 atencions a visitants realitzades per l'oficina de l'Hospici al llarg del 2014.

La inauguració de l’oficina de turisme d’Olot s’emmarca en els actes del Fira de Sant Lluc 2015. La fira ramadera als terrenys del costat de la plaça de braus, el mercat de l’artesania al Firal, la de l’automòbil d’ocasió al Firalet, la Fira d’entitats a la plaça Major, el Segueix el Fil al carrer dels Sastres i la trobada de puntaires que, a causa del temps, s’ha traslladat a l’Hospici...entre molts altres actes, omplen d’ambient el centre d’Olot aquest 18 d’octubre.