Troben diversos gats enverinats a Castellfollit de la Roca

La protectora Terra Viva presentaran una denúncia davant dels Mossos

L'associació protectora d'animals de la Garrotxa, Terra Viva, han donat a conèixer que, en el que va de mes, ja han localitzat tres gats enverinats a Castellfollit de la Roca, a la Garrotxa. Dos d'ells els van trobar prop de la Plaça Major i el carrer Doctor Fleming, el tercer estava prop de la sortida de la vila. Des de l'entitat assenyalen que no es tracta de la primera vegada que els veïns i membres de l'entitat troben gats enverinats en aquest poble. L'any passat, també en van recollir dos més durant el mes de febrer. Per aturar-ho, han difós la informació a través de les xarxes socials i estan recopilant informació per presentar una denúncia davant dels Mossos aquesta propera setmana.
 
Una de les responsables i membre de Terra Viva, Tània Prujà, ha explicat que els animalons pateixen espasmes i es queden quiets. "És una mort dolorosa, pateixen molt si no se'ls ajuda", ha explicat. En principi, suposen que els gats mengen algun aliment que conté alguna mena de verí que s'utilitza contra els cargols o les formigues.

De moment, dos dels gats que van trobar el passat 6 i 8 d'octubre s'han pogut recuperar i es troben bé de salut. Un tercer animal, que van localitzar ahir mateix, està en procés d'observació. Tots ells han estat tractats per la veterinària de l'associació qui ha explicat que diversos veïns del municipi que donen menjar als gats s'han posat en contacte amb ella per explicar-li que han trobat un quart animal mort.

"És molt difícil saber qui ha estat o per quin motiu. El que sabem del cert és que no són morts accidentals perquè ara els pagesos no estan ensulfatant. La població de gats és un problema per alguns veïns. Per això volem portar els fets davant dels Mossos perquè pugin indagar o, senzillament, s'aturi", ha explicat Prujà. Durant aquest dies recopilaran informació, parlaran amb els veïns de la zona i portaran totes les dades davant dels Mossos d'Esquadra aquesta setmana per formalitzar una denúncia.