Els Mossos salven la vida d'un turista que havia patit una aturada cardíaca a Lloret

L'home tenia 78 anys i era de nacionalitat britànica

Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Blanes van salvar la vida d'un turista britànic de 78 anys que havia patit una aturada cardíaca a l'estació d'autobusos de la vila el passat 8 d'octubre.
 
Els fets van succeir cap a tres quarts de nou del matí quan un treballador de l'estació d'autobusos de Lloret de Mar va avisar alertar la patrulla que hi havia a la zona sobre un incident. Segons va explicar el treballar, un home d'avançada edat s'havia desplomat al terra de l'estació i havia perdut el coneixement.

Els agents van córrer cap al lloc dels fets i van comprovar que l'ancià estava estirat a terra i li costava respirar. Ràpidament van demanar assistència mèdica i van prendre-li les constants vitals. Davant la gravetat de la situació i en veure que la víctima entrava en aturada cardiorespiratòria, els agents van decidir utilitzar el desfibril·lador (DEA) que portaven dins del cotxe policial.

Van efectuar-li una primera descàrrega i van començar les maniobres de reanimació cardíaca. Tot seguit, van haver d'efectuar una segona descàrrega per tal de reanimar l'home. Els serveis mèdics del SEM van constatar que, gràcies a les descàrregues, el turista havia recuperat el ritme cardíac tot i que necessitava respiració assistida. Després d'estabilitzar-lo, un helicòpter dels serveis mèdics van traslladar-lo fins a l'Hospital Josep Trueta de Girona.