Desmantellat un laboratori de drogues a Maçanet de la Selva

Cinc dels detinguts ja han entrat a presó i un d'ells ha estat deixat en llibertat amb càrrecs

Els Mossos han detingut sis persones, d'entre 30 i 42 anys, de nacionalitat colombiana, espanyola, senegalesa i gambiana i veïns de l'Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Maçanet de la Selva i Barcelona per un delicte contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric.

Els fets es remunten a principis d'octubre quan els Mossos van detectar que d'una masia aïllada de la urbanització Mas Altaba de Maçanet de la Selva sorgia una forta olor de marihuana i, per això, van iniciar un operatiu de vigilància a la casa. Els agents van descobrir que els detinguts utilitzaven la masia com un laboratori de drogues, per traficar amb substàncies estupefaents i per cultivar marihuana.
 
Els fets es remunten a principis d'octubre quan agents de la comissaria de Santa Coloma de Farners van detectar una forta olor de marihuana que provenia d'una masia aïllada de la urbanització Mas Altaba de Maçanet de la Selva, a la Selva. Per això, van arrencar una investigació per esbrinar si s'estava cultivant marihuana en aquest indret. Durant uns dies, un grup d'investigació va estar vigilant la casa. El 6 d'octubre, els policies van veure com tres persones entraven a la masia i en sortien amb una bossa de plàstic que van amagar dins del cotxe que portaven.

Els agents van sol·licitar recolzament policial a una altra patrulla que va aturar el vehicle, identificar-ne els ocupants i escorcollar el cotxe en un camí prop de la masia. Els mossos van trobar, a la zona del motor del vehicle, una bossa amb 300 grams de cocaïna. Per això, els tres ocupants van quedar detinguts.

D'altra banda, el mateix 6 d'octubre, es va portar a terme una entrada i perquisició a la masia. A dins de l'habitatge, els policies van trobar elements que acreditaven que la casa s'utilitzava com un punt de cultiu i distribució d'importants quantitats de marihuana. A més, els policies també van localitzar altres productes químics i estris destinats a la premsa i compactació que indicaven que hi havia un laboratori per elaborar substàncies estupefaents. En concret, els Mossos han informat que, segurament, els detinguts elaboraven drogues sintètiques com amfetamines o preparats d'àcid lisèrgic en aquest indret.

Durant l'escorcoll, els policies van trobar 4,7 quilograms de cocaïna, 1,22 quilos d'èxtasis, 45,18 quilograms d'altres substàncies necessàries per fabricar cocaïna i èxtasis, 96,7 quilograms de marihuana i 48,5 grams d'heroïna. Dins de la casa van detenir a dos homes per un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Uns dies més tard, el 14 d'octubre, els agents van detenir un altre implicat en els fets al carrer Sicília de Barcelona. Els detinguts, algun d'ells amb antecedents, van passar el 13 i 15 d'octubre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, que va decretar presó per a cinc dels detinguts i va deixar en llibertat amb càrrecs a un d'ells.