Continua la recerca del boletaire de 70 anys perdut a Sales de Llierca

S'ha reforçat l'operatiu aquest matí amb la incorporació d'una unitat canina i un helicòpter

Continua la recerca del boletaire de 70 anys, veí de Banyoles, que va perdre's el passat dijous a la tarda mentre buscava bolets en una zona boscosa dins del municipi de Sales de Llierca, a la Garrotxa. Els treballs van arrencar el passat dijous 15 d'octubre quan els Bombers van rebre l'avís i no han parat fins aquest dissabte. Aquest matí, a les vuit, s'ha reforçat l'operatiu que s'havia mantingut durant tota la nit amb un helicòpter, efectius del GRAE i una unitat canina. En principi, hi estan treballant deu dotacions dels Bombers i tres dels Mossos d'Esquadra. La recerca es continua focalitzant a la zona de la Serra d'Entreperres i el Coll del Jou.
 
Aquest dissabte, a les vuit del matí, s'ha reforçat amb més efectius la recerca del boletaire perdut que no ha parat des del passat dijous. En aquest moment, hi participen deu dotacions dels Bombers, GRAE, tres dotacions dels Mossos d'Esquadra amb una unitat de muntanya, una unitat canina i un helicòpter.

El dispositiu de recerca va arrencar el passat dijous al vespre a la zona de Sales de Llierca, a l'Alta Garrotxa. Els equips de rescat – format per Bombers, Mossos i Agents Rurals- juntament amb familiars, amics i d'altres caçadors de bolets van rastrejar durant tot el dijous a la nit i ahir divendres la Serra d'Entreperes i l'àrea de L'Orri.

El desaparegut és un veí de Banyoles de 70 anys que es va perdre el passat dijous a la tarda, pels volts de les cinc, quan estava buscant bolets amb un company en aquest espai. Els dos amics es van separar i ja no es van tornar a trobar. El desaparegut va aconseguir contactar amb el seu company per comunicar-li que s'havia perdut tot i que l'home, un boletaire expert, es coneixia bé la zona perquè ja hi havia anat altres vegades.

Ahir, a mig matí, un efectiu dels GRAE fora de servei que estava d'excursió per l'Alta Garrotxa, a la zona del Coll de Jou, va sentir uns crits en aquest indret quan sobrevolava un helicòpter per aquest espai. Un fet que va comportar que els equips de rescat ampliessin la zona de recerca. La zona per on s'ha perdut el boletaire és un espai on hi ha vegetació molt frondosa i amb pocs camins, un fet que dificulta la localització del desaparegut tant per l'aire com per terra.