Traslladen la recerca del boletaire desaparegut al Coll de Jou a l'Alta Garrotxa

Un GRAE fora de servei ha sentit crits en aquest punt

El dispositiu de recerca que Bombers de la Generalitat i els Mossos d'Esquadra han posat en marxa des d'ahir al vespre per localitzar el boletaire desaparegut a Sales de Llierca, dins de la zona de l'Alta Garrotxa, es concentra en una nova pista.

Un GRAE fora de servei que estava d'excursió ha sentit uns crits d'algú a la zona del Coll de Jou i bona part dels efectius s'estan dirigint cap a aquesta zona. Ho hauran de fer a peu o amb l'ajuda dels helicòpters perquè no hi ha cap punt d'accés per carretera. "Ara ja hi tenim el grup de rescat de muntanya i hem fet aterrar els helicòpters perquè intentin comunicar-s'hi", diu el sergent dels bombes que dirigeix l'operació. El desaparegut és un home de 70 anys veí de Banyoles.
 
Des d'ahir al vespre quan es va donar l'avís pels volts de les vuit del vespre la recerca es va concentrar a la Serra d'Entreperes, a la zona de L'Orri a Sales de Llierca a l'Alta Garrotxa. Era la informació que es tenia de l'última vegada que el boletaire, veí de Banyoles i de 70 anys, s'havia pogut comunicar amb el company que anava. En un moment de la sortida es van separar i ja no es van tornar a trobar. L'home es coneixia la zona perquè ja hi havia anat altres vegades.

La recerca va continuar a la nit a les principals vies d'accés i al matí s'han incorporat els dos helicòpters, un de Bombers i l'altra de Mossos d'Esquadra. Aquest matí també s'ha muntat el Punt de Trànsit per poder coordinar tot el dispositiu format per vuit dotacions terrestres, dues unitats canines del grup Caní de Recerca (GCR) i efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers i Mossos d’Esquadra amb un helicòpter i diverses patrulles entre les quals hi ha la unitat de muntanya i la unitat canina. L'helicòpter de bombers ha hagut d'abandonar la zona a mitja tarda per socórrer un excursionista ferit lleu a Queralbs.

Una nova pista a confirmar

A mig matí, els sorprenia l'avís d'un company, un GRAE fora de servei que estava d'excursió per l'Alta Garrotxa. Es trobava al Coll de Jou quan ha sentit primer uns crits fluixos i després uns altres de més forts. Segons ha relatat el sergent del cos que dirigeix la recerca, Joan Perona, ha coincidit en el moment en què se sentia sobrevolar un dels helicòpters.

Aquesta nova pista ha comportat l'ampliació de la zona de recerca que fins ara se centrava a la Serra d'Entreperes –vessant sud i la sud-est i nord-es- que aquest divendres s'ha acabat d'inspeccionar. De forma paral·lela s'hi ha desplaçat el grup de rescat de muntanya i durant una bona estona els helicòpters no han sobrevolat la zona nova per facilitar les tasques de recerca sobre el terreny i comprovar si realment hi havia algú que necessitava ajuda.

El sergent del cos que dirigeix la recerca, Joan Perona, ha explicat que la zona és molt difícil per fer la recerca "perquè és un bosc molt tancat". "Tenim molt pocs accessos i molt poca vista des dels helicòpters i això dificulta la localització de qualsevol persona que no estigui en un camí o una zona àmplia", ha indicat.

Al Coll de Jou s'hi afegeix una altra dificultat. No hi ha cap camí d'accés a prop i per tant els efectius de recerca hi han d'arribar a peu o amb l'ajuda de l'helicòpter.