L'Espai Carmen Thyssen s'ampliarà i estarà obert durant vuit mesos

El consistori i la baronessa estan negociant els detalls de l'acord

L'Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), situat al monestir, serà més gran i estarà obert durant vuit mesos a l'any. Aquest espai , situat a les plantes segona i tercera, va inaugurar-se el 2012 i només presenta exposicions temporals durant els tres mesos d'estiu. Ara, gràcies a aquest acord, estarà obert fins a vuit mesos i ocuparà nous espais. Abans, però, cal tancar els detalls sobre la cessió d'obres i també fer un estudi per ampliar l'espai expositiu en el sí del monestir.

Per això, tot i anunciar l'acord, no ha transcendit quan s'iniciaran les obres ni tampoc quan s'ampliarà el període d'obertura. Des del 2012, més de 121.000 persones han visitat les diverses mostres.
La baronessa Carmen Thyssen i l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols treballen per fer realitat l'ampliació de l'espai expositiu que hi ha al monestir de Sant Feliu de Guíxols. Des del 2012, cada estiu s'hi han exposat obres cedides de la Col·lecció Carmen Thyssen, ja que l'espai de Sant Feliu de Guíxols no compta amb un fons permanent.

L'estiu de la inauguració, el 2012, es va mostrar l'exposició 'Paisatges de llum, paisatges de somni. De Gauguin a Delvaux'; la mostra del 2013 es va dedicar a ' Sisley-Kandinsky-Hopper' i la del 2014 es titulava 'L'ideal en el paisatge. De Meifrèn a Matisse i Gontxarova'. L'exposició d'aquest 2015, que es clausura precisament aquest diumenge 18 d'octubre, s'anomena 'Barcelona-París-New York. D'Urgell a O'Keefe'. En conjunt, més de 121.000 persones han visitat les quatre exposicions.

Obert bona part de l'any

Fins ara, l'espai ha obert només durant els tres mesos de l'estiu. Els quadres es distribueixen en diferents sales situades a la segona i tercera planta del Palau de l'Abat, al monestir de Sant Feliu de Guíxols, un conjunt monàstic de l'orde dels benedictins amb arrels al romànic.

Des de l'Espai Carmen Thyssen han informat que s'ha arribat a un acord perquè no només s'ampliï l'espai destinat a acollir obres sinó també perquè el centre estigui obert durant bona part de l'any, concretament durant vuit mesos. No obstant això, encara no s'ha concretat quan aquesta ampliació serà una realitat. En el comunicat de l'Espai Carmen Thyssen s'informa que la voluntat és que sigui "al més aviat possible".

Primer cal, entre d'altres, elaborar un document que ordeni la cessió d'obres. També és necessari redactar un estudi previ per a un projecte d'ampliació de l'Espai Carmen Thyssen, en el sí de l'edifici del monestir.

Aquesta ampliació es fa mentre continua aturat el projecte per fer el Museu Carmen Thyssen que, inicialment, es va projectar en un edifici que està a tocar del monestir però que encara està en mans privades.