Troben més de 4.000 plantes de marihuana a dues plantacions de Vilablareix i Blanes

En total s'han detingut a cinc persones

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir el dia 7 d’octubre a Vilablareix (Gironès), dos homes de 41 i 57 anys, ambdós de nacionalitat espanyola i veïns de l’Escala (Alt Empordà), com  a presumpte autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric i anàlogues.
 
El dia 7 d’octubre, els Mossos van tenir coneixement que en una nau de la localitat de Vilablareix hi podria haver una plantació de marihuana. Seguidament,
agents de la Unitat d’Investigació de Girona van anar a comprovar els fets.
 
Un cop al lloc, els mossos van localitzar un treballador de la nau i van constatar que des de la porta es sentia una forta olor a marihuana. El treballador va trucar al propietari de la nau, el qual es va presentar al lloc en pocs minuts.
 
El propietari juntament amb dos agents van fer comprovacions a l’interior de la nau. A la primera planta només hi havia estanteries amb diferents materials utilitzats habitualment per a la producció de marihuana.
 
En el pis superior van localitzar un cultiu de planter, esqueixos i plantes mare de marihuana. Hi havia un total de 54 plantes d’entre 90 a 100 centímetres i 3.880 esqueixos i planter d’entre 5 a 10 cm.
 
La policia van detenir els dos homes com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, a més, com que la instal·lació elèctrica estava connectada a l’enllumenat públic, també se’ls va imputar un delicte de defraudació de fluid elèctric.
 
Els detinguts, que no tenien antecedents, van quedar en llibertat i seran citats properament per tal de comparèixer davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona.
 
Tres detinguts per cultivar marihuana en una finca rústica a Blanes
 
En una altra actuació, agents dels Mossos van detenir el dia 1 d’octubre, a Blanes, tres homes de 26, 54 i 56 anys, de nacionalitat marroquina i espanyola, amb domicilis a Còrdova i Blanes respectivament, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.
 
A finals del mes de setembre una patrulla de mossos va localitzar una finca rústica situada al barri de Ca l’Aguidó, on hi havia una gran plantació de marihuana.
 
El dia 1 d’octubre, mossos de la unitat d’investigació van anar al lloc i van comptabilitzar que a la fina hi havia unes 100 plantes de marihuana en estat de floració, a punt per recollir.
 
Quan els agents s’hi van aproximar van veure sortir cinc individus del mas. Dos d’ells van fugir cap a les muntanyes i els restants van sent interceptats i detinguts.
 
Inspeccionada la zona, els investigadors van trobar un hivernacle de petites dimensions amb plantes de marihuana al seu interior en estat de floració. Una caravana que feia funcions d’assecador amb moltes plantes a l’interior i material per al cultiu.
 
L’endemà, amb una ordre judicial d’entrada i perquisició al mas, els mossos van intervenir marihuana, una balança de precisió, diversos telèfons mòbils i rellotges dels quals s’investiga si poden ser de procedència il·lícita.
 
El pes total net de la marihuana intervinguda dins del mas era de 37 quilograms.
 
La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.
 
Els detinguts, dos d’ells sense antecedents, van passar el dia 6 d’octubre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Blanes, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.