El passat diumenge, en el marc de la Mostra de Gastronomia de Peralada, es va lliurar el distintiu “Aquí Sí-Fruita i Salut” a quatre allotjaments d’aquest municipi gironí que apostaran per tenir fruita fresca a la recepció del seu establiment i per servir-ne en tots els àpats. Els allotjaments de Peralada adherits al projecte són l’Hotel de la Font, Can Genís, Can Gori i Can Bastons, que esdevindran aliats de l’administració en oferir i difondre els beneficis de menjar fruita fresca.
Al llarg de l’acte es va servir fruita fresca llesta per consumir i aigua, mentre que els pastissers de la vila van preparar degustacions de postres saludables. A més, va estar amenitzat pel grup de música pop en català “Crossing” i va comptar amb la participació de representants de l’Ajuntament de Peralada, d’Albera Salut -entitat que gestiona el Centre d’Atenció Primària-, de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i de l’entrenadora de natació sincronitzada Anna Tarrés.
El projecte “Aquí Sí-Fruita i Salut” és l’aposta del Pla Interdepartamental de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya per promoure el consum de fruita fresca. La iniciativa parteix del Departament de Salut (ASPCAT) en col·laboració amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i del Departament d’Empresa i Ocupació. Per portar a terme aquest projecte, a Peralada, s’ha comptat amb la implicació de diferents àrees de l’Ajuntament i d’Albera Salut,.
L’objectiu és que la fruita fresca sigui accessible, fàcil de consumir i es converteixi en un hàbit estès. Actualment, tot i que Catalunya és un gran productor de fruita fresca de qualitat, només un 10,9% de la població (segons l’Enquesta de Salut de Catalunya de 2014), de 6 anys o més, menja les 5 racions de fruita o verdura que es recomana consumir diàriament atesos els beneficis per a la salut que comporta la seva ingesta.