La vaga d'examinadors de trànsit afecta ja a més de 600 alumnes gironins

Les autoescoles denuncien que les cues per pujar a examen no paren de créixer

El president de l'Associació d'Autoescoles de les Comarques de Girona, Joan Sala, assegura que la manca d'examinadors ja fa tres anys que afecta greument el funcionament de les autoescoles i que la vaga que es va iniciar el passat 14 de setembre ha estat el desenllaç que es veia venir perquè els examinadors "han dit prou".

Sala destaca que actualment només hi ha 10 examinadors al conjunt de la demarcació i que un d'ells està a punt de jubilar-se, el que fa que només es puguin fer una cinquantena d'exàmens de conduir cada nou dies en el millor dels casos. Una circumstància, afegeix, que "porta de cap les autoescoles" perquè la DGT, a més, confirma amb només set dies d'antelació la data dels exàmens.

Un desgavell, denuncia Sala, que amb la vaga d'examinadors ha portat el caos a les autoescoles. I es que des que es va iniciar la vaga, més de 600 alumnes de les comarques gironines han vist com se'ls anul·lava l'examen, el que està fent que les cues per examinar-se a les autoescoles creixin sense parar amenaçant amb col·lapsar molts centres.

A més, Sala lamenta que per manca de planificació, els alumnes que pugen a examen només saben si els afectarà la vaga a l'últim moment. Així, els aspirants que esperen el seu torn, després d'haver pagat taxes i hores de formació i d'haver-se programat un matí lliure entre setmana, han d'esperar fins que els toca teòricament fer l'examen per saber si el podran fer o no. "Molts alumnes, i amb raó, se senten enganyats, però el cert és que des de les autoescoles no podem fer res", lamenta Sala.

Tot i que dijous hi ha prevista una reunió entre la DGT i els sindicats, Sala no és optimista sobre la resolució del conflicte. En aquest sentit, ha deixat clar que les autoescoles donen suport a bona part de les reivindicacions dels examinadors, però que cal buscar una solució que beneficiï tots els actors implicats.