Pacten 2 anys de presó per a l'acusat d'intentar degollar un home a Lloret de Mar

El cas s'havia intentat jutjar quatre cops però s'havia suspès per incompareixences

Fiscalia i defenses han pactat 2 anys de presó per a un acusat d'intentar matar un home tallant-li el coll amb una navalla d'afaitar. La temptativa d'homicidi va ser la tarda del 21 de maig del 2011.

Segons ha reconegut l'acusat, Sterica Sandu, cap a dos quarts de sis va començar una baralla al bar Revers de Lloret de Mar. Durant la disputa, li va fer diversos talls al coll a la víctima amb la fulla.

L'acusat s'enfrontava a 7 anys i mig de presó. Com que ha indemnitzat la víctima per les lesions i les seqüeles, li han apreciat un atenuant molt qualificat de reparació del dany i li han rebaixat a 2 anys de presó. La fiscalia ha retirat l'acusació contra dos homes més a qui atribuïa faltes de lesions.

El cas s'havia intentat jutjar a la secció quarta de l'Audiència de Girona en quatre ocasions però sempre s'havia hagut de suspendre per incompareixença dels acusats o de testimonis claus. Aquest dimarts, finalment, han processat Sterica Sandu acusat d'un delicte d'intent d'homicidi.

Segons ha reconegut l'acusat, la tarda del 21 de maig del 2011 estava prop del bar Revers de Lloret de Mar (Selva) quan va començar una baralla amb un altre grup amb qui tenien "males relacions". Durant la disputa, l'acusat va treure una navalla d'afaitar d'uns quatre centímetres de fulla, es va abraonar cap a la víctima i li va fer fins a tres talls a la zona del coll.

La víctima va haver de rebre tractament mèdic i el van haver d'intervenir quirúrgicament per suturar els talls. Segons els forenses, les ferides estaven localitzades en zones de vital importància perquè al coll hi ha estructures nervioses i medul·lars importants.

A banda de Sandu, el fiscal també acusava dos homes més de faltes de lesions perquè durant la baralla van llançar-se cadires de la terrassa del bar. Finalment, però, ha retirat l'acusació perquè considera que no ha quedat acreditada l'autoria.

Sterica Sandu s'enfrontava d'entrada a 7 anys i 6 mesos de presó per un intent d'homicidi. Finalment, el fiscal Enrique Barata i els advocats Joan Pere Zapata i Laura Masdevall, han arribat a un acord per aplicar-li un atenuant molt qualificat de reparació del dany. "Ja han arreglat les coses i ha cobrat la indemnització que li pertocava", ha explicat el fiscal.

Amb aquest atenuant, li han rebaixat la condemna a 2 anys de presó. Una pena que es podrà suspendre i no haurà de complir si compleix els requisits legals.