Unes 14.000 persones s'apropen al festival Ingràvid de Figueres

El certamen va començar amb polèmica després del veto del consistori a un muntatge feixista

Unes 14.000 persones s'han apropat al 7è festival de cultura contemporània Ingràvid de Figueres, que en els darrers tres dies ha omplert la capital altempordanesa de performances de carrer trencadores, tallers musicals surrealistes i instal·lacions artístiques en aparadors de botigues de la ciutat. "Estem molt contents de la resposta del públic. Moltíssima gent ha participat dels tallers, ha gaudit dels concerts i ha experimentat dels treballs artístics més interactius", ha comentat Esther Pujol, codirectora de l'Ingràvid 2015.

El festival, però, va començar amb polèmica després del veto de l'Ajuntament de Figueres al muntatge 'Ideologies oscil·latòries', un cotxe decorat amb adhesius franquistes. "Suposo que la polèmica ha repercutit en més notorietat però ningú ens ha preguntat per la peça", ha reconegut Pujol. "La gent venia molt a gaudir de les activitats d'aquest cap de setmana i ja està.

Hi ha hagut algun comentari però tampoc ha estat el tema principal de conversa de l'Ingràvid", ha puntualitzat la codirectora del certamen artístic contemporani, que ha reunit més de 80 artistes i 30 activitats diferents. Entre les més destacades -i amb més èxit de públic- cal assenyalar el concert de l'orquestra reciclofònica. "Amb molt èxit de públic familiar, tant al concert com al taller previ de construcció de flautes", ha precisat Pujol. "També el tallar de retrats surrealistes ha funcionat molt bé", ha afegit.

"I, finalment, també ressaltar l'èxit de l'Escletxa Proxèmica de Xevi Bayona a la Rambla. Molta gent intentant passar per mig, s'ha gaudit bastant", ha conclòs la codirectora de l'Ingràvid. De cara a l'any que ve, les cartes encara estan sobre la taula. "Buff, estem molt cansats i hem de deixar-ho refredar tot. Farem valoracions i després assentarem les bases de cara a l'any que ve", ha reblat Pujol.

publicitat