La demanda d'activitats nàutiques a Roses i el Cap de Creus ha crescut un 15% aquest estiu

El punt d'informació del municipi ha atès gairebé 19.000 visitants

Roses es consolida com una destinació de primer ordre de turisme nàutic. Entre els mesos de juny i setembre, la venda d'activitats a l'Estació Nàutica de Roses-Cap de Creus ha crescut un 15% i el nombre de visitants atesos a l'Oficina d'Informació del municipi ha fregat les 19.000 persones, 5.473 més que en el mateix període de l'any passat.

Per nacionalitats, la majoria de turistes continuen sent francesos, seguits d'espanyols, catalans, alemanys i italians. Cap al final de l'estiu, a més, s'ha registrat un repunt de turista anglès. Entre les activitats preferides pels turistes hi ha les excursions marítimes, el parc aquàtic, el Tren Turístic i el lloguer de motos d'aigua, entre d'altres.

Pel que fa a les peticions de les persones que s'han atès al Punt d'Informació han estat en la seva gran majoria les següents: tot tipus de localitzacions tant generals del municipi de Roses com dels municipis dels voltants, informació sobre festes que se celebren a aquests municipis i visites que es poden fer juntament amb gastronomia i allotjament. També cal remarcar que des del Punt d'Informació s'han adreçat molts visitants a les empreses de restauració i allotjament, a més de comerços i serveis associats a les entitats Roses Comerç i Estació Nàutica Roses-Cap de Creus.

Enquesta dels informadors turístics de Roses Comerç

En una enquesta que han dut a terme aquest estiu els informadors turístics de Roses Comerç s'ha pogut constatar que per origen, els visitants són: un 45,61% francesos; el 33,33% de l'Estat espanyol; un 7,89% belgues; un 7,02% alemanys; el 2,63% del Regne Unit; un 1,75% italians; Un 0,88% de Rússia i un 0,88% d'Argentina.

El perfil del turista que posa de manifest aquesta enquesta és el d'una persona jove, de classe mitjana i que majoritàriament viatge en família o en parella. Una gran part de les estades són de més d'una setmana.