Platja d'Aro celebra avui i fins dilluns el 28è Oktoberfest

Es podran trobar una trentena de marques nacionals de cervesa

L'Oktoberfest de Platja d'Aro arriba avui a la 28ena edició que se celebrarà fins el dilluns vinent a la Plaça del Mil·lenari. Durant quatre dies, els 20.000 visitants previstos, poden gaudir de tota la cervesa, la música i l’animació que caracteritzen aquesta celebració d’origen alemany que ha esdevingut des de l’any 1987 la gran festa de tardor de Platja d’Aro.

També hi ha programades una desena actuacions musicals d’estil divers: xarangues, versions i ball popular.

La majoria d’estands ofereixen també una àmplia i variada gamma de productes gastronòmics, des de montaditos fins a entrepans. A nivell local hi participen els establiments Secret i Zsa Zsa, Pizzeria La Riera, Mesón El Asador, Restaurant Don Quijote i Kebab Platja d’Aro; que tenen preus unificats per a la canya nacional (2 euros 330 cl., 3 euros 500 cl.), refresc en llauna (1’50 euros) i aigua (1 euro 250 cl.); i lliure per a la resta. Els productors artesanals tenen llibertat de preus. Com en cada edició, es pot adquirir la gerra commemorativa de la festa (5’50 euros). En l’àmbit musical hi ha l’oportunitat de gaudir de les propostes de The Dry River Stompers-Aupaswing i Guateque (divendres 9 d’octubre); Xaranga Damm-er, The Penguins Ska Band i La Banda del Coche Rojo (dissabte 10 d’octubre); Banda The Marxa i L’Orquestra Montecarlo (diumenge 11 d’octubre); i Marrinxos Band i Boogie Woogie (dilluns 12 d’octubre).

L’Oktoberfest obre tots els dies a les 12.30h del migdia, i tanca l’activitat a la una de la matinada (excepte el dilluns 12 d’octubre a les 23 h). La inauguració és al capvespre del proper divendres 9 d’octubre (21 h) amb la tradicional Punxada del Primer Barril i, tot seguit, l’actuació de The Dry River Stompers-Aupaswing, i la seva proposta participativa per aprendre a ballar swing.

Es manté l’estructura de les darreres edicions: els estands envolten el perímetre de la Plaça del Mil·lenari i en l’espai central hi ha instal·lades taules i cadires per als visitants, aportades pel consistori. La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell-Plata d’Aro, organitzadora de la festa, també desenvolupa la promoció i difusió de l’esdeveniment amb una campanya publicitària protagonitzada per una renovada imatge.