El castell de Montsoriu obrirà el públic amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni

El 12 d’octubre s’oferirà la visita lliure de forma gratuïta

Coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni, que se celebraran el proper dia 12 d’octubre, el castell de Montsoriu oferirà una visita lliure a aquells que vulguin recórrer el gran castell gòtic de Catalunya. El castell romandrà obert en horari d’hivern, des de les deu del matí fins a les cinc de la tarda, tot i que la taquilla es tancarà una hora abans. Paral•lelament també s’oferiran visites guiades per a tots aquells visitants que així ho desitgin, amb reserva prèvia a info@montsoriu.cat, a dos quarts d’onze del matí i a les dotze del migdia.


Els visitants gaudiran durant el recorregut dels diversos recintes del castell tot passant per alguns dels indrets més enlairats (torres, terrats, passos de ronda...) amb vistes espectaculars, i també pels racons més amagats i sorprenents (el celler, la gran cisterna del pati d'armes...).


D'aquesta manera, amb la participació a les Jornades Europees del Patrimoni, des del Patronat del Castell de Montsoriu i el Consell Comarcal de la Selva es vol contribuir a fer descobrir i viure al màxim nombre de persones aquest magnífic castell, exemple significatiu del patrimoni cultural comarcal, català i europeu.

L'any 1991 el Consell d'Europa va crear les Jornades Europees del Patrimoni i des de llavors cada vegada hi ha més països europeus que organitzen activitats relacionades amb el patrimoni cultural durant tot un cap de setmana de setembre o octubre. Catalunya s'hi va adherir ja a la primera edició i enguany s'ofereixen més de 380 activitats arreu del territori.