Renfe eleva a 13.000 persones i 40 trens l'afectació per la incidència al TAV

La companyia espera recuperar la normalitat entre les quatre i les cinc de la tarda

La incidència a la línia d'alta velocitat a pràcticament tot Catalunya aquest dijous a primera hora del matí ha afectat 40 trens i 13.000 viatgers, segons dades de la companyia Renfe actualitzades a dos quarts de dues del migdia.

La companyia espera que es recuperi la normalitat i les freqüències habituals de pas entre quatre i cinc de la tarda. Un cop restablerta la circulació, al voltant de dos quarts d'onze del matí, s'ha anat recuperant progressivament i amb "relativa normalitat" les freqüències de pas habitual. De moment, Adif investiga les causes de la incidència amb dues hipòtesis principals, la del robatori de cable de fibra òptica o per un acte de vandalisme.

Adif ha informat a través d'un comunicat que aquest matí, quan ha passat la incidència, ha mobilitzat "immediatament" els seus equips de manteniment. A més, ha detallat que els tècnics que han completat la reparació de les instal·lacions cap a un quart d'onze del matí, unes tres hores i quart després de l'avís.


Renfe ha informat, en un comunicat, que des de primera hora ha treballat per minimitzar l'afectació dels viatgers amb serveis alternatius per carretera entre el Camp de Tarragona i Barcelona i entre el Camp de Tarragona i Tarragona per continuar per la línia convencional fins a la capital catalana.

Els viatgers dels TAV de Tarragona, Girona i Figueres s'han redirigit als trens regionals de la línia R11 i pels passatgers dels trens internacionals s'ha establert una llançadora en autobús de Barcelona a Perpinyà.

La companyia ferroviària ha informat que els viatgers que desestimin realitzar el seu viatge abans de començar-lo podran bescanviar el seu bitllet per un altre dia o demanar el retorn de l'import íntegre del bitllet. Per fer-ho disposaran d'un termini de tres mesos.