L'avaria del TAV genera cues a l'estació de Girona

Els passatgers intenten canviar el bitllet i cercar alternatives

"Per actes vandàlics que afecten les instal·lacions, està suspesa la circulació de trens de la línia d'alta velocitat. Sense previsió de restabliment". Aquest és el missatge que han projectat al llarg del matí les pantalles d'informació de l'estació del TAV a Girona. La incidència ha afectat desenes de passatgers que no sabien com cobrir el recorregut fins a arribar al seu destí.

A l'oficina d'atenció als usuaris de l'estació del TAV de Girona s'han format cues llargues d'usuaris que reclamaven que els retornessin els diners, canvis de bitllets, alternatives o algun tipus d'informació.

Bona part dels usuaris usen l'alta velocitat per anar a treballar o a estudiar. Aquest és el cas d'un dels afectats, Alvaro Rodríguez, que ha arribat a l'estació per agafar el TAV de les 9.11 en direcció a Barcelona, com fa quasi cada matí. "Havia de ser a Barcelona a dos quarts d'onze, primer havia quedat a la universitat i després a treballar", ha explicat el jove.

La seva alternativa, igual que la de molts usuaris que fan trajectes dins de Catalunya, ha estat usar el tren convencional. "M'han dit que he d'agafar un mitja distància, però clar, arribo tard perquè triga tres cops més", ha explicat a la sortida de l'oficina d'informació. "Ja he perdut tot el matí", lamenta. Finalment, ha canviat d'estació i ha agafat el tren convencional que ha sortit a les 09.36.

Els passatgers amb més cara de resignació han estat els de recorreguts de llarga distància. A Girona, per exemple, un grup de quatre treballadors intentaven tornar a casa després d'un viatge de feina de tres dies a Polònia. La tornada s'ha convertit quasi en un periple. "Havíem de sortir a les 8.11 cap a Madrid i, un cop allà, fèiem transbord a Córdoba amb la intenció de dinar a casa i anar a treballar a la tarda", ha explicat un dels empleats, Pablo Salas.

L'alternativa és esperar. "És l'única alternativa que tenim, també teníem l'opció d'arribar fins a Barcelona però ens han dit que allà estava ple i que igualment hauríem d'esperar", ha detallat. Tots quatre van arribar de matinada a l'aeroport de Girona i, un cop aquí, havien de viatjar fins a Andalusia.

En direcció nord viatjava Raymond de France i la seva dona. Anaven a Narbona i Tolosa. "Estem fent cua per saber què podem fer, però hem d'esperar perquè no tenim alternativa fins la frontera francesa", ha explicat. "Potser ens aproparem a Figueres però segurament esperarem que s'arregli l'avaria", ha conclòs.