Girona noliejarà autocars per donar suport a Mas durant la declaració al TSJC

La ciutat recolzarà Ortega i Rigau el dia 13 amb una concentració

L'ANC, Òmnium Cultural, l'AMI i la Fundació Llibreria Les Voltes preparen mobilitzacions per donar suport al president Artur Mas durant la declaració al TSJC el 15 d'octubre.

El president de la Fundació, Joan Matamala, ha assegurat que estan a punt per noliejar "tants busos com calguin" perquè ningú es quedi sense lloc. "No és un 11 de setembre i és un dia laborable, però pensem que és important que el món visualitzi el suport al president", ha afirmat Matamala que afegeix que és "un veritable escàndol" que "s'imputi algú per posar urnes".

La ciutat també recolzarà Joana Ortega i Irene Rigau, que declaren el 13, amb una concentració durant la qual l'alcalde i president de l'AMI llegirà un manifest.

L'objectiu de les mobilitzacions és que "es visualitzi, sobretot a nivell internacional, el suport al president perquè és un veritable escàndol que es porti algú davant la Justícia per posar unes urnes", ha afirmat Matamala que creu que aconseguir fer una concentració multitudinària el dia 15 servirà per qüestionar públicament "la qualitat de la democràcia de l'estat espanyol".

Per això, l'ANC, Òmnium Cultural, l'AMI i la Fundació Llibreria Les Voltes han començat a preparar ja un seguit de mobilitzacions per als dies que Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau hauran de declarar com a imputats arran de la consulta del 9-N.

Matamala ha avançat que per al dia 15 noliejaran busos que sortiran de Fontajau a dos quarts de les vuit del matí per anar fins a Barcelona. "Volem ser-hi quan arribi el president i també quan surti de declarar, perquè es vegi que hi ha molts catalans emprenyats per la imputació", ha exposat Matamala. A través del web de la Fundació ja es poden comprar els bitllets, que costen 13 euros per persona.

El president de la Fundació Llibreria Les Voltes ha explicat que noliejaran "tants busos com calguin". Tot i això, ha recordat que "no és un 11 de Setembre i és un dia laborable" i, per això, no preveuen tenir problemes de places. "Algunes persones ja ens han dit que demanarien festa a la feina, cosa que és d'agrair i nosaltres posarem tants autobusos com ens demanin", ha exposat.

Això serà el dia 15 perquè volen que el dia que declara Mas sigui "el més multitudinari". Però també han preparat un acte de suport a Joana Ortega i Irene Rigau, que declaren el dia 13. A dos quarts de vuit del vespre han convocat una concentració davant l'Ajuntament de Girona. Llegirà un manifest contra les imputacions i de suport als afectats l'alcalde de la ciutat i president de l'AMI, Carles Puigdemont.

En paral·lel, han engegat una campanya perquè tothom que vulgui signi un document demanant personar-se a la causa i l'arxiu de les acusacions. L'entregaran formalment al TSJC el mateix dia 15.