Els empresaris gironins reclamen que Artur Mas sigui president

Demanen que es respectin els resultats electorals i el "lideratge" de Junts pel Sí

Els empresaris gironins han volgut manifestar el seu posicionament després de les eleccions del 27 de setembre. El Grup Impuls per Girona ha llençat un missatge al conjunt de la societat i, especialment, als nous diputats que configuraran el Parlament. Segons els empresaris, els resultats electorals han estat clars i han fet vencedora la llista de Junts pel Sí.

"Els resultats de les eleccions són molt clars i no ofereixen cap mena de dubte sobre quina és la coalició de partits que ha obtingut el més gran suport dels electors, la diferència amb la resta és molt important", recullen les organitzacions empresarials en un comunicat. En el text també fan notar l'alta participació a les eleccions que, segons apunta el GIG, "ens enforteix com a societat i denota el gran interès per la política que hi ha Catalunya". 

Els empresaris volen a Artur Mas

Les organitzacions representades al GIG són signants de l'anomenat Manifest del Far, on diferents patronals i empreses es van comprometre a respectar el mandat de les urnes. Per això, ara demanen que es reconegui Junts pel Sí com la clara vencedora de les eleccions i, en aquest sentit, també remarca que la coalició sempre ha deixat "molt clar" quin era el seu candidat a la presidència.

"Els vots obtinguts mostren que els electors li han fet confiança; els empresaris sabem que els lideratges són imprescindibles per als projectes que tenen la màxima ambició", subratllen els empresaris. No fer Artur Mas president de la Generalitat seria, en paraules del GIG, "negligir".

A més, han reclamat un "govern estable i fort, amb el màxim consens possible, capaç d'aplicar polítiques d'impuls a l'economia". "El moment excepcional que viu el país demana a totes les forces polítiques la màxima generositat i visió de futur", clou el comunicat.