CDC vol formar un nou govern 'a favor del procés' a la Diputació de Girona

Ha iniciat converses amb ERC i la CUP

Convergència obre converses amb ERC i la CUP a la Diputació de Girona per formar un nou govern "a favor del procés".

El president Pere Vila ha afirmat que després del 27-S s'ha obert un "nou marc" i cal un equip de govern al costat de la Generalitat.

Vila no exclou els diputats d'Unió, amb qui governa actualment, però avisa que "no és temps de mitges tintes, sinó de blanc o negre". "Arribat el moment, el que haurà de fer qui no hi estigui a favor, és ser a l'oposició", ha afirmat.

El president ja compta amb la mà estesa dels diputats d'ERC que, des de la constitució de la corporació després de les eleccions municipals, s'han ofert repetidament a formar un govern independentista amb Convergència.


"Ja ho vam dir quan vam prendre possessió, que després del 27-S intentaríem establir un nou marc ampli amb els partits que estem a favor del procés", ha explicat el president de la Diputació de Girona, Pere Vila. Per això, el president obrirà converses amb el grup d'ERC i amb la CUP a partir de la setmana vinent. "Iniciem converses per explorar la possibilitat de fer un gran govern que permeti desenvolupar tota la feina que tenim en els propers mesos", ha detallat Vila.

El president no dóna per trencat l'acord de govern amb Unió però adverteix als diputats que hauran de triar "o blanc o negre" perquè "no és temps de mitges tintes". L'1 de juliol, i un cop ja desfeta la coalició CiU, Vila va prendre possessió com a president dins un govern format per 10 diputats de Convergència i quatre d'Unió. Actualment, la vicepresidenta de la Diputació per Unió, Eva Palau, ha renunciat a l'acta i, dels altres tres, només n'hi ha un que continuï formant part del partit.

"La seva situació l'han de resoldre ells, però els que no estiguin a favor del procés no podran formar part de l'equip de govern", ha avisat el president que busca aliar-se amb els vuit diputats d'ERC i el de la CUP. "La gent que no comparteixi el nostre pensament polític, el que haurà de fer és deixar-ho i estar a l'oposició", ha concretat.

La intenció del president és conformar un nou govern clarament sobiranista i que treballi al costat del govern de la Generalitat. Vila sap que té estesa a mà d'ERC perquè, des del ple de constitució, li han ofert en més d'una ocasió formar una majoria alternativa deixant Unió de banda. "Sabem que a Esquerra hi ha predisposició i esperem que la CUP també vulgui formar part del projecte", ha exposat.

Un nou govern amb Convergència, ERC i la CUP estaria format per 19 diputats i quedarien a l'oposició els quatre d'Unió si no es comprometen amb el procés, els tres del PSC i la diputada d'Independents de la Selva.