Condemnen dos lladres que van atracar una botiga i una joieria a Lloret de Mar

En la fugida, van xocar amb el cotxe contra una senyal de trànsit

El Jutjat Penal número 2 de Girona ha condemnat dos lladres que van atracar una botiga de complements i una joieria de Lloret de Mar (Selva) la matinada del 18 de gener del 2014 fent un doble 'butró'.

Quan la policia els va enxampar, la parella va fugir en cotxe provocant una persecució a gran velocitat per l'avinguda Just Marlès.

Els lladres van acabar xocant contra una senyal de trànsit. Fiscalia, acusacions i defensa han pactat per a Gerald Gjoni 2 anys de presó per robatori i conducció temerària i per a Elena Dimitrieva una pena d'1 any i 9 mesos per l'atracament.

Els hi apliquen un atenuant per consum de drogues i un altre de reparació del dany perquè ja han pagat part de la indemnització.

Els acusats han reconegut els fets i ja han pagat 7.500 euros d'indemnització pels danys causats als establiments per entrar-hi a robar i pels objectes sostrets que no s'han recuperat. Això ha permès que la fiscalia, les acusacions particulars i les defenses hagin arribat a un acord aquest dijous al Jutjat Penal número 2 de Girona.  

Inicialment, el fiscal demanava 7 anys de presó (5 per un delicte continuat de robatori i 2 per conducció temerària amb un agreujant de reincidència) per a Gerald Gjoni i per a Elena Dimitreva una pena de 5 anys per l'atracament. Després d'aplicar dos atenuants, un per consum d'estupefaents i un altre de reparació del dany per haver pagat part de la indemnització, la jutgessa ha condemnat Gjoni a 2 anys de presó i li retiren el carnet durant 7 mesos i Dimitreva a 1 any i 9 mesos de presó.  

El robatori va ser la matinada del 18 de gener del 2014. Els dos lladres van accedir a una joieria del carrer Sant Pere de Lloret de Mar i es van emportar joies valorades en 107.766,3 euros. Van accedir a l'establiment a través d'un doble 'butró', és a dir, fent forats a dues parets.  

Segons han reconegut els condemnats, primer van entrar a un hotel aprofitant que estava buit perquè era temporada baixa. Des de la zona de la cuina, van fer un forat a la paret i van accedir a una botiga de complements que hi ha al costat. Del comerç, es van endur 300 euros en efectiu.  

Des de la botiga van fer un nou forat a la paret a través del qual van accedir a la joieria. Un cop dins, van arreplegar ràpid tot el que van poder perquè de seguida va saltar l'alarma. Mentre sortien dels establiments, una patrulla de la Policia Local els va interceptar.  

Tot i que els van instar a aturar-se, els lladres van entrar dins un cotxe i van emprendre la fugida a gran velocitat. "Van infringir les normés més elementals conduint a una velocitat molt superior a la permesa, saltant-se semàfors en vermell i avançant en línia continua", exposa l'escrit de la fiscalia que els dos lladres han reconegut.  

A conseqüència de l'excés de velocitat, en una rotonda a l'alçada de l'hospital Comarcal de Blanes van sortir de la via i van xocar contra les senyals de trànsit col·locades a la mitjanera. Després de la topada, els acusats encara van intentar fugir a peu però la policia els va detenir. Els agents van recuperar bosses amb bona part del botí però algunes joies robades no han tornat a aparèixer.