L'acusat de matar un company a l'escorxador diu que va relliscar i apunyalar sense voler

El processat nega haver discutit amb la víctima i diu que tenien una relació "molt bona"

L'acusat nega les acusacions i assegura que no va discutir amb l'acusat per un problema laboral ni li va clavar el ganivet al pit intencionadament. Durant una hora i mitja d'una declaració entrebancada i complicada per culpa dels problemes de traducció de l'intèrpret, Xiaowei Chen ha assegurat que va ser un accident i que va matar la víctima sense voler.

Segons ha relatat l'acusat, ell i la víctima tenien una relació "molt bona" i no havien discutit mai abans. Aquella matinada, i com era habitual, treballaven un al costat de l'altre a la cinta de cansalada. La seva feina era en cadena perquè un havia de fer un tipus de tall a la peça i el següent un altre.

El problema va començar quan el que estava primer a la cinta, la víctima, es va desbordar i no atrapava la feina. Chen ha afirmat que, com que no era capaç d'acabar, cada vegada s'anava apropant més cap a ell. "Se m'anava tirant a sobre", ha explicat.

Aleshores, continua explicat, li va dir un primer cop "negre, tira cap allà", però la víctima no li va fer cas. "Com que hi ha molt soroll, vaig pensar que no m'havia sentit", ha relatat. Per això, li va tornar a dir un segon cop mentre feia un gest amb el colze per apartar-lo. "No sé com, vaig relliscar i vaig perdre l'equilibri i, de cop, jo ja no tenia el ganivet a la mà i ell el tenia al pit", ha narrat l'acusat.

Tot i la invasió del seu espai de feina, Chen ha afirmat que no es va enfadar amb la víctima ni tampoc hi va començar cap discussió. Segons ha mostrat als membres del jurat popular amb gestos, quan es va desequilibrar amb el ganivet a la mà, es va tirar enrere i li va acabar clavant a la víctima.

No va fugir

Xiaowei Chen ha justificat que després de clavar-li el ganivet va marxar de la sala de treball seguint ordres de l'encarregat i ha exposat que a continuació va abandonar la fàbrica perquè tenia por que "la resta de companys de treball negres" volguessin venjar la mort de la víctima. "No vaig fugir", ha assegurat.

El processat ha explicat que no li agradava la seva feina perquè cada nit tractava fins a 8.000 peces de carn i era estressant. També ha detallat que no descansava bé perquè vivia en un pis amb quatre nens i durant el dia no el deixaven dormir gaire.

Chen ha exposat que actualment també hi ha nits que no pot dormir però és perquè se sent molt malament per haver matat la víctima, encara que fos sense voler. "Algú que havia vingut aquí a treballar per guanyar-se millor la vida per la seva família, em fa molta pena", ha afirmat.

La fiscal no es creu aquesta versió i demana per a Chen 16 anys de presó per assassinat. L'acusació particular eleva la petició a 20 anys. La defensa, en canvi, sosté que va ser un accident laboral i que ha de quedar absolt.

Després de la declaració de l'acusat, dijous serà el moment de les conclusions i els informes de les parts i, segons el guió, a la tarda entregaran l'objecte del veredicte als membres del jurat popular que es tancarà a deliberar.