Liberisliber creix en editorials i crea un nou premi per a llibres de no ficció

La fira d'editorials independents torna a Besalú el primer cap de setmana d'octubre

La fira d'editorials independents Liberisliber tornarà a omplir de llibres i activitats Besalú el 3 i 4 d'octubre. El certamen creix en editorials, passant de les 37 a les 44, i crea un nou premi, el Liberisliber Pensa per a llibres de no ficció.

La categoria s'uneix als guardons ja existents de narrativa i poesia i al Liberisliber Xic de literatura infantil i juvenil.

Entre les activitats, destaca la conferència de Christian Felber, referent mundial de l'economia del bé comú, proposa un diàleg entre David Fernández i Manuel Milian Mestres sobre el procés català i estrena a Catalunya del concert-recital de Maria del Mar Bonet i el Biel Mesquida inspirat en l'obra de Bartomeu Rosselló-Pòrcel.

La fira tindrà, en aquesta sisena edició, més "bibliodiversitat", amb 7 noves editorials que arriben fins a Madrid, Galícia i les Illes Balears. "Més filosofies, més maneres de fer perquè les editorials són els caps de cartell", ha precisat Miquel-Àngel Codes Luna, director de la fira. Concretament, arribarà a Liberisliber AdiA, procedent de les Illes, Nòrdica Libros de Madrid, Sushi Books de Galícia -filosofia plurilingüe-, entre d'altres.

La fira es basa en la idea de donar a conèixer els llibres "de qualitat, heterodoxos i valents" d'editorials independents que tenen dificultats per fer-se un lloc a les botigues. "El repte és continuar creixent", ha afirmat Codes Luna, que demana que la gent llegeixi perquè "enriqueix la societat i la persona".

Paral·lelament, la fira ha sumat dos socis estratègics: la xarxa de biblioteques de la Generalitat i el grup de llibreries Bestiari. Així mateix, s'ha acostat a la Universitat de Girona, organitzant activitats que volen que siguin permanents: un simposi amb el Departament Educació i Psicologia de la UdG centrat en l'àlbum il·lustrat.

El certamen organitza aquest any l'autobús 'Indi' per desplaçar els lectors de Barcelona a Besalú, sense cap cost per als visitants. Els viatgers hauran de posar 20 euros i rebran a canvi un val de compra pel mateix valor per comprar un llibre a la fira.

Activitats paral·leles a la Liberisliber

El periodista Martí Anglada parlarà dissabte al matí de 'La via alemanya' (Ed. Brau) sobre per què el país sempre acaba sent tant poderosa a nivell europeu. Just mitja hora després, Christian Felber, fundador i referent mundial de l'economia del bé comú impartirà la conferència 'L'economia del bé comú: volem un món més just?'. El mateix dissabte a la tarda, l'escriptor amazic Salem Zenia, acollit pel PEn Català, presentarà el seu poemari 'Jo sóc l'estranger' (Lapislàtzuli).

El diumenge tindrà lloc el diàleg entre dos periodistes, David Fernández i Manuel Milián Mestres sobre el procés català i dibuixaran un mapa de l'any que espera als catalans. A la tarda, Liberisliber portarà el concert-recital de Maria del Mar Bonet i el Biel Mesquida inspirat en l'obra de Bartomeu Rosselló-Pòrcel, en estrena a Catalunya.