Els bombers ja han fet una cinquantena de sortides per la llevantada

Les tempestes es concentren al Baix Camp, el Tarragonès i l'Alt Empordà

Els Bombers han fet una cinquantena de sortides fins a les 19.00 h relacionades amb les tempestes que cauen a diferents punts del país. Concretament, n'han fet una vintena a l'Alt Empordà i una trentena al Camp de Tarragona.

La majoria per inundacions de carrers i baixos, per atendre cotxes aturats o per fer actuacions a rieres. A la zona nord del país la pluja ha començat a remetre, i des de les 18.00 h els Bombers ja no fan sortides. A la zona sud, les actuacions es concentren al Baix Camp i al Tarragonès, en especial a municipis com Cambrils, Salou, Riudoms i, sobretot, Reus.

A la zona nord, una de les actuacions més destacades ha estat una esllavissada al quilòmetre 3 de la carretera Gi-612. Els Bombers hi han actuat i després s'ha esperat a l'arribada de maquinària pesada per netejar la via.

Una altra actuació destacada ha tingut lloc a la riera Barenys de Salou, que en moments de pluja intensa acostuma a ser un punt d'incidències. A més, un tren que recorria el trajecte Barcelona-Saragossa ha hagut d'aturar-se a Reus perquè la via estava bloquejada pel fang i les pedres. Renfe ha habilitat un servei alternatiu per carretera entre l'estació de Reus i la de les Borges del Camp.

D'altra banda, la pluja ha obligat a tallar dues carreteres a l'Alt Empordà, la C-260, entre Castelló d'Empúries i Roses, i la GIV-6216 de Castelló d'Empúries cap a Sant Pere Pescador. La C-260 s'ha restablert, però la GIV-6216 continuava tallada a dos quarts de vuit del vespre.

Pel que fa a la quantitat de pluja, segons el Servei Meteorològic de Catalunya s'han acumulat més de 100 mil·límetres fins les 18.00 h a l'Alt Empordà. A Sant Pere Pescador, en concret, n'han caigut 141,9, a Roses 104,4 i a Portbou 101.