'Ha començat a entrar aigua i els clients s'han hagut de descalçar i arromangar'

Les fortes pluges deixen baixos inundats i carreteres tallades a l'Alt Empordà

Tarda d'incidències per culpa de la pluja de l'Alt Empordà. Un dels municipis més afectats ha estat Sant Pere Pescador. Tot i que al vespre la situació ja s'ha anat normalitzant, durant la tarda alguns carrers del poble han quedat inundats. Al tram final del carrer Sant Sebastià, els veïns que s'atrevien a sortir de casa, havien de creuar amb l'aigua arribant-los quasi al genoll.

L'aigua ha inundat comerços, com una perruqueria i també el restaurant Ca la Teresa. "Cap a les dues de la tarda ha començat a ploure sense parar i, tot i que hem posat una barra de fusta i hem abaixat la persiana, no hem evitat que l'aigua entrés", ha explicat una treballadora del restaurant, Rosa Flores. El nivell de l'aigua ha anat creixent i creixent fins que ha arribat a inundar un pam de la part baixa del restaurant.

"La gent que dinava s'ha hagut de treure les sabates i arremangar-se el pantalons, altres clients han sortit corrent a fora sense paraigua ni res per treure els cotxes, perquè sinó no els podrien moure", ha recordat Flores. De mica en mica, ha anat parant de ploure i, quan ha baixat el nivell, han tret galledes i pals de fregar per intentar eliminar l'aigua.

Al número 41, l'aigua ha inundat els garatges i baixos de l'edifici. Un dels veïns que hi viu, Pau Melero, ha arribat corrents quan els altres l'han avisat. S'ha trobat amb una pàtina d'aigua a tot el pis, les catifes xopes i ha hagut d'arraconar els mobles per poder netejar. "Era un mullader, això només ho veus a les pel·lícules", ha recordat.

Els veïns lamenten que cada cop que plou amb força es troben amb el mateix problema. Asseguren que el clavegueram no pot engolir l'aigua i, a més, a això s'hi afegeix que en un dels extrems hi ha una rotonda que embassa la pluja i la fa baixar tota cap al carrer.

A l'altre costat de la rotonda, els Mossos d'Esquadra han tallat la carretera GI-6216, que uneix Sant Pere Pescador amb Castelló d'Empúries. L'aigua embassada feia perillosa la circulació de vehicles. No ha estat l'única carretera tallada durant la tarda, també han restringit el pas a la C-260 a Castelló d'Empúries, municipi on hi han arribat a caure 143 litres d'aigua per metre quadrat. Roses també és una de les poblacions afectades per les fortes pluges.

El temporal també ha provocat una esllavissada a la carretera que uneix Llançà amb el Port de la Selva, on s'hi ha donat pas alternatiu.