La llevantada talla dues carreteres i fa caure un arbre a l'Alt Empordà

Els Bombers han fet una desena de sortides per baixos i garatges inundats

El temporal de llevant que ha començat a castigar aquest matí les comarques de costa de la província de Girona s'ha focalitzat principalment a l'Alt Empordà.

Allà, la pluja ha obligat a tallar les carreteres C-260 entre Castelló d'Empúries i Roses, com també la GIV-6216 entre Castelló d'Empúries i Sant Pere Pescador. Precisament en aquest darrer municipi els Bombers han fet diverses sortides per baixo inundats.

A Castelló l'aigua ha negat completament el carrer Josep Coll i Iborra menter que el vent ha tombat un arbre de grans dimensions al carrer Joanot Martorell de Roses.

En aquest últim cas no s'han hagut de lamentar ferits després que l'arbre caigués molt a prop d'un vehicle aparcat i creuant tota la calçada.


Precipitació

Segons dades recollides per les estacions automàtiques (XEMA), a Roses hi han caigut 28 litres entre dos quarts d'onze del matí i dos quarts de dotze del migdia, mentre que la intensitat de la pluja ha tornat a incrementar-se entre dos quarts de quatre i dos quarts de cinc de la tarda quan s'han registrat 28,4 litres més.

Pel que fa a Castelló d'Empúries a dos quarts d'onze del matí i en només mitja hora ha caigut una tromba d'aigua de 16,3 litres per metre quadrat. A dos quarts de quatre la situació s'ha tornat a repetir amb 12,5 litres més en tant sols mitja hora.
 

publicitat