Comença amb dos mesos de retard la retirada del Vol Gastronòmic de Girona

La CUP demana que siguin sancionats

Unes tanques d'obra ja envolten l'estructura del Vol Gastronòmic i els operaris treballen des de primera hora per retirar les estructures annexes (com el balcó i les rampes) i també per desconnectar l'estructura dels serveis de subministrament. Dimarts està previst que una gran grua aixequi i s'emporti el restaurant de cuina en directe fins a un terreny fora de la ciutat i el dimecres es dedicarà a reposar la zona perquè recuperi la seva imatge habitual. 

El desmuntatge del Vol arriba amb dos mesos de retard i ha calgut la intervenció de l'ajuntament per forçar els propietaris a retirar-lo. L'estructura es va col·locar al pont de Pedra l'estiu del 2014 i tenia permís per estar-hi un any. Tot i que els propietaris van demanar una pròrroga d'un any més, l'ajuntament no l'ha donada. El projecte va néixer amb un esperit itinerant però, després d'un any, els impulsors no han trobat cap ciutat que vulgui acollir el projecte. 

Els propietaris del Vol -l'empresa gironina IXCE- haurien d'haver-lo retirat a finals de juliol. Com que no ho van fer, el consistori va haver d'enviar un requeriment on els donava de termini fins el dilluns 21 per treure'l. Des del consistori, la regidora d'Urbanisme, Marta Madrenas, va parlar obertament de sancions i, fins i tot, de fer una actuació subsidiària si els amos no treien l'estructura. 

Fonts municipals han explicat que l'expedient administratiu del Vol continua obert i que està en mans dels serveis jurídics de l'ajuntament, que hauran d'estudiar si finalment es multa els impulsors del projecte per haver-lo retirat més tard del compte.

La CUP reclama sanció

La CUP-Crida per Girona ha reclamat a l’equip de govern que tiri endavant la sanció als propietaris del Vol per haver incomplert en dos mesos el termini per a la retirada de l’estructura. El grup municipal ha celebrat que finalment s’hagi començat la retirada del Vol Gastronòmic, però ha advertit a l’empresa que “abans de marxar han de passar comptes amb l’Ajuntament i sobretot amb la ciutadania”.

En aquest sentit, la CUP ha tornat a demanar que es faci pública de forma urgent una memòria econòmica i de gestió per conèixer exactament el balanç de l’activitat del Vol Gastronòmic, i també ha instat l’equip de govern a fer pública la quantitat que té pendent d’abonar l’empresa al consistori. “Cal que l’ajuntament actuï amb la màxima transparència i diligència”, ha declarat la portaveu del grup Laia Pèlach.

Pèlach ha tornat a carregar contra el consistori per la manera com ha gestionat tot l’afer del Vol Gastronòmic, que segons ha opinat “ens ha fet perdre temps, diners, ha privatitzat l’espai públic i finalment no ha aportat res a la ciutat”.